DPM kode na direktno označenih delih

DPM kode (Direct part marking) oziroma direktno označene dele boste sedaj s pomočjo Cognex-ove tehnologije Powergrid brali še bolj zanesljivo. Cognex, vodilno podjetje na področju strojnega vida na svetu, je napovedalo svojo novo tehnologijo Powergrid ™, ki temelji na teksturnem lociranju simbola. Algoritem je edinstven, od znotraj navzven pristop k dekodiranju 2D matričnih DPM kod. Medtem, ko navadni algoritmi začnejo dekodirati kodo z iskanjem »L« značilke kode, Powergrid tehnologija išče vzorec izmenično svetlih in temnih modulov kode.

Izredno zmogljiva tehnologija

Powergrid tehnologija drastično poveča uspešnost branja 2D matričnih DPM kod, kjer geometrija označenega izdelka, slaba osvetlitev, optične prepreke ali napake v gravuri otežujejo zajem slike celotne kode. Za razliko od prejšnjih rešitev, tehnologija Powergrid uspešno najde in dekodira kode tudi takrat, ko so te precej poškodovane ali sploh nimajo »L« značilke kode ali tihe cone.

Čeprav je prejšnja 2DMax® tehnologija postavila standard za dekodiranje industrijskih
Direct part marking kod, Cognex nenehno išče možnosti za izboljšanje algoritmov. »Po analizi slik simbolov, ki jih ni bilo mogoče dekodirati smo ugotovili, da je visok odstotek neuspešnih dekodiranj na račun nerazpoznave »L« značilke kode ter tihe cone okoli kod. Z našimi +30 leti izkušenj na področju strojnega vida so naši inženirji razvili povsem novo in inovativno tehniko, ki lahko najde in dekodira direktno označene dele brez zanašanja na »L« značilko. Rezultat je nič manj kot neverjeten”, pravi Carl Gerst, podpredsednik Cognexove divizije ID izdelkov.

DPM kode in njeni primeri v praksi

Želite izvedeti več o
tehnologiji Powergrid?

DPM kode

Zanesljivo berite DPM kode tudi vi

Cognex Powergrid tehnologija je sedaj na voljo v »X« modelih čitalcev Dataman 150, Dataman 260 in DataMan 300.

Želite izvedeti več o čitalcih Dataman 150/260?

DPM kode

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

Brezkontaktno merjenje telesne temperature s termovizijsko kamero

,

Zagotovite brezkontaktno merjenje telesne temperature s termovizijsko kamero Micro Epsilon thermoIMAGER in zmanjšate možnost za prenos virusa med ljudmi.

Brezkontaktne meritve in pregled odprtin

, ,

Brezkontaktne meritve in pregled majhnih odprtin s sistemom boreCONTROL zagotavlja natančno in ponovljivo merjenje odprtin na vseh materialih.

Laserska kontrola pivskih steklenic

, ,

Spoznajte linijsko napravo scanCONTROL - rešitev s katero je bila omogočena laserska kontrola steklenic v polnilnicah in pivovarnah.

Fotoelektrični senzor DRT 25 za detekcijo vseh objektov

,

Fotoelektrični senzor DRT vam bo pomagal detektirati vse vrste objektov, neodvisno od njihove barve in oblike. Enostaven za uporabo in primeren tudi za zahtevnejša okolja...