Zmogljivi ročni čitalci Cognex DataMan 8072DL

Napredno branje 1D, 2D in DPM kod za industrijsko avtomatizacijo

Cognex DataMan 8072DL so zmogljivi ročni čitalci 1D, 2D in DPM kod, ki so lasersko ali iglično gravirane na površini predmeta. Zaradi tega so primerni za najzahtevnejša industrijska okolja, predvsem v avtomobilski, farmacevtski ter industriji elektronike. Odlikujejo jih patentirani Cognexovi algoritmi za dekodiranje strojnih simbolov, zaradi katerih prinašajo najboljšo zmogljivost v svojem razredu. Algoritem 1DMax+ HOTBARS omogoča branje poškodovanih ali izkrivljenih 1D kod. Z algoritmom 2DMax+ PowerGrid pa lahko dekodira 2D kode, ki so brez praznega prostora okrog kode ali ne vsebujejo pozicionirnega vzorca.

Ročni čitalci, ki so enostavni za uporabo

Čitalec je zelo enostaven za uporabo, saj za uspešno branje kod ne zahteva dodatnega nastavljanja. Končni uporabnik tako lahko nemudoma prične z uporabo – le nameri v kodo ter jo odčita. Z dvema vgrajenima polariziranima LED diodama omogoča odčitavanje kod na močno refleksivnih površinah. Dodatni ne-polarizirani LED diodi pa dobro osvetlita površino pri odčitavanju kod na nalepkah. Za hitro odčitavanje kod ima čitalec vgrajeni tudi dve zeleni LED diodi za lažje ciljanje kode. S senzorjem visoke ločljivosti in delovno razdaljo odčitavanja 200 mm pa je odličen tudi za branje velikih DPM kod.

Želite datasheet za ročne čitalce DataMan 8072DL?

Kliknite tukaj in izberite prenesite datasheet za ročne čitalce Cognex DataMan 8072DL!

Kliknite in si prenesite datasheet!

Modularen in pripravljen na prihodnost

Dodatna prednost čitalca je njegova modularnost, zaradi česar je nadgradnja ali predelava obstoječih čitalcev enostavna, kupcu pa zagotavlja pripravljenost na prihodnost. Pomembnejša prednost je možnost menjave objektiva in osvetlitve.

Čitalec omogoča menjavo komunikacijskega modula za menjavo med žičnim in brezžičnim delovanjem. Žično delovanje podpira širok nabor industrijskih Ethernet protokolov, povezavo RS-232 ter USB za neposredno povezavo z osebnim računalnikom v načinu delovanja kot tipkovnica. Za brezžično delovanje pa je na voljo povezava Bluetooth med čitalcem in inteligentno bazno postajo.

Želite celoten katalog naše ponudbe?

Kliknite tukaj in izberite tiskan ali digitalni katalog Tipteh!

Kliknite in si oglejte katalog!
Ročni čitalci Cognex Dataman 8072DL in uporaba v industrijski logistiki

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko: