Industrija 4.0

Industrija 4.0 Vam prinaša številne koristi!

Optimizirajte kompleksne proizvodne procese

Industrija 4.0 vam bo omogočila, da boste rešili kompleksne probleme proizvodnih procesov. Proizvodnjo boste lažje prilagajali spreminjajočemu se povpraševanju, jo prilagodili spremembam oblike produktov ter omogočili hitrejšo vpeljavo inovacij.

Preobrazite proizvodnjo

Skrajšajte proizvodne cikle, dvignite kakovost produktov in povečajte učinkovitost proizvodnje manjših količin. Industrija 4.0 z deljenjem podatkov o stanju proizvodnje po podjetju, le to preobrazi iz izoliranega, v povsem integriran poslovni proces.

Vzpostavite oddaljeni dostop in nadzor

Zajeti podatki iz naprav se preko omrežne povezave shranjujejo oblaku. Tako shranjevanje olajša oddaljeni dostop do povezanih naprav ter dostop do podatkov. Industrija 4.0 tako zagotovi tudi večjo kontrolo nad delovanjem naprav.

Industrija 4.0 in njene tehnologije!

Industrijski Internet Stvari

Industrijski Internet Stvari (angl.: Industrial Internet of Things oziroma IIoT) Internet Stvari v industriji je eden pomembnejših trendov v avtomatizaciji in bo temeljni element prihodnjih platform Industrije 4.0. Te platforme bodo v prihodnje spremenile izvajanje procesov proizvodnih podjetij. Omogoča avtomatizacijo procesov, s pomočjo katere boste lahko povezane naprave upravljali oddaljeno.

V kombinaciji z industrijo 4.0 zagotavlja boljše razumevanje delovanja povezanih naprav in sprejemanje boljših odločitev. Bistvo industrijskega interneta stvari oziroma IIoT je zbiranje velikega števila podatkov po posameznih elementih v celem podjetju. Ti podatki so nato obdelani za povečanje učinkovitosti in produktivnosti podjetja, zmanjšanje stroškov ali druge naloge. Podatke je mogoče zbirati in analizirati tudi v realnem času. Tako boste lahko, v primeru prevelikih odstopanj, nemudoma ukrepali in preprečili drage zastoje v delovnih procesih. Koristi bodo vidne tudi na področju povečane produktivnosti ter višje kakovost proizvodov. Med učinkovite načine zmanjšanja stroškov se uvršča tudi prediktivno vzdrževanje proizvodnje.

Industrija 4.0 in njene glavne prednosti!

VEČJA DOSEGLJIVOST STROJEV

  • Enostavno spremljanje pogojev delovanja strojev – tudi preko oddaljenega dostopa,
  • lažje vzdrževanje optimalnih razmer strojev in preprečevanje nepotrebnih izpadov,
  • boljši nadzor nad stroji omogoča načrtovanje vzdrževalnih popravil,
  • nadomestne dele naročiti predhodno in tako preprečiti ustavitev proizvodnje.
Večja dosegljivost strojev in tovarn
Večja dosegljivost strojev in tovarn

VIŠJA KVALITETA PRODUKTOV

  • Avtomatizirani procesi zagotavljanja kvalitete bodo zmanjšali količino neustreznih končnih produktov,
  • konstanten proces zajemanja in procesiranja podatkov omogočita sledljivost sprememb in optimizacijo proizvodnih procesov.
Višja kvaliteta končnih produktov in procesov
Višja kvaliteta končnih produktov in procesov

UČINKOVITA PROIZVODNJA

  • Hitrejša prilagoditev proizvodnje z enotnim prenosom funkcij na stroje,
  • večja zmogljivost strojev, saj komunikacija s sistemom omogoča optimalno načrtovanje,
  • energijska učinkovitost, zaradi izkoriščenosti strojev in višje kvalitete.
Večja energijska učinkovitost proizvodnje
Večja energijska učinkovitost proizvodnje

Preberite najnovejše novice in vzpostavite Industrijo 4.0 tudi v svojih procesih!Zaščita v Industriji 4.0

, ,

Zaščita v Industriji 4.0 z ultrazvočnim varnostnim sistemom Mayser za najvišjo raven varnosti v obdobju rasti robotizacije

Oblačne rešitve za industrijo Turck

,

Oblačne rešitve za industrijo boste hitro integrirali v omrežje, razvili nove aplikacije, vzpostavili oddaljeno vzdrževanje in dodali vrednost podatkom

Internet stvari za večjo učinkovitost proizvodnje

,

V Internet stvari povezan brezžični vibracijsko/temperaturni senzor Banner QM42VT vam bo pomagal povečati učinkovitost proizvodnje in zmanjšati stroške.

MQTT – vodilni komunikacijski protokol za Industrijo 4.0

Vodilni protokol za Industrijo 4.0

,

Lahek in zanesljiv komunikacijski protokol, enostaven za implementacijo. Uporaben je pri aplikacijah z nizkim odtisom kode ter nizko porabo podatkov in energije naprave.

Secomea 8.0 release

Še bolj enostavna in zanesljiva Secomea 8.0

,

Secomea 8.0 bo poenostavila povezovanje do vaših naprav, Skladna je z Microsoft zahtevami za certificirane gonilnike in tako za uporabo ne potrebujete ADMIN pravic na računalniku.

opc ua naslovna slika

OPC UA – standard za komunikacijo

,

OPC UA je robusten in varen standard za komunikacijo v avtomatizaciji, s katerim boste enostavno povezali višje nivojskih sistemov in strojne opremo na nižjih nivojih.

IP67 Turck I/O moduli small

I/O moduli za linije z več protokoli

, ,

IP67 I/O moduli za montažo neposredno na linijo. Multi-protokolarna podpora omogoča povezavo linij z različnimi protokoli, uporabite pa jih lahko kot protokolne pretvornike.

Bacsoft IOT platforma

Celovita platforma za IoT in M2M aplikacije

, ,

IoT platforma, ki poveže naprave v industrijski internet brez posegov v njihovo delovanje. Omogoči razvoj nadzornih aplikacij brez programerskih znanj.Obiščite drugo stran in preberite o primerih uporabe v Industriji 4.0!