Industrija 4.0 Vam prinaša številne koristi!

Optimizirajte kompleksne proizvodne procese

Industrija 4.0 vam bo omogočila, da boste rešili kompleksne probleme proizvodnih procesov. Proizvodnjo boste lažje prilagajali spreminjajočemu se povpraševanju, jo prilagodili spremembam oblike produktov ter omogočili hitrejšo vpeljavo inovacij.

Preobrazite proizvodnjo

Skrajšajte proizvodne cikle, dvignite kakovost produktov in povečajte učinkovitost proizvodnje manjših količin. Industrija 4.0 z deljenjem podatkov o stanju proizvodnje po podjetju, le to preobrazi iz izoliranega, v povsem integriran poslovni proces.

Vzpostavite oddaljeni dostop in nadzor

Zajeti podatki iz naprav se preko omrežne povezave shranjujejo oblaku. Tako shranjevanje olajša oddaljeni dostop do povezanih naprav ter dostop do podatkov. Industrija 4.0 tako zagotovi tudi večjo kontrolo nad delovanjem naprav.

Želite digitalno brošuro Industrije 4.0 s primeri rešitev?

Izpolnite formo in digitalni brošuro Industrija 4.0 s primeri rešitev, ki vam jih lahko razvijemo vam bomo poslali na vaš email!

Strinjam se s politiko:

Industrija 4.0 in njene tehnologije!

Industrijski Internet Stvari

Industrijski Internet Stvari (angl.: Industrial Internet of Things oziroma IIoT) Internet Stvari v industriji je eden pomembnejših trendov v avtomatizaciji in bo temeljni element prihodnjih platform Industrije 4.0. Te platforme bodo v prihodnje spremenile izvajanje procesov proizvodnih podjetij. Omogoča avtomatizacijo procesov, s pomočjo katere boste lahko povezane naprave upravljali oddaljeno.

V kombinaciji z industrijo 4.0 zagotavlja boljše razumevanje delovanja povezanih naprav in sprejemanje boljših odločitev. Bistvo industrijskega interneta stvari oziroma IIoT je zbiranje velikega števila podatkov po posameznih elementih v celem podjetju. Ti podatki so nato obdelani za povečanje učinkovitosti in produktivnosti podjetja, zmanjšanje stroškov ali druge naloge. Podatke je mogoče zbirati in analizirati tudi v realnem času. Tako boste lahko, v primeru prevelikih odstopanj, nemudoma ukrepali in preprečili drage zastoje v delovnih procesih. Koristi bodo vidne tudi na področju povečane produktivnosti ter višje kakovost proizvodov. Med učinkovite načine zmanjšanja stroškov se uvršča tudi prediktivno vzdrževanje proizvodnje.

Kliknite tukaj in preberete različne primere uporabe rešitev Industrije 4.0

Kliknite in preberite primere uporabe!

Industrija 4.0 in njene glavne prednosti!

Večja energijska učinkovitost proizvodnje

UČINKOVITA PROIZVODNJA

  • Hitrejša prilagoditev proizvodnje z enotnim prenosom funkcij na stroje,
  • večja zmogljivost strojev, saj komunikacija s sistemom omogoča optimalno načrtovanje,
  • energijska učinkovitost, zaradi izkoriščenosti strojev in višje kvalitete.

Višja kvaliteta končnih produktov in procesov

VIŠJA KVALITETA PRODUKTOV

  • Avtomatizirani procesi zagotavljanja kvalitete bodo zmanjšali količino neustreznih končnih produktov,
  • konstanten proces zajemanja in procesiranja podatkov omogočita sledljivost sprememb in optimizacijo proizvodnih procesov.
Večja dosegljivost strojev in tovarn

VEČJA DOSEGLJIVOST STROJEV

  • Enostavno spremljanje pogojev delovanja strojev – tudi preko oddaljenega dostopa,
  • lažje vzdrževanje optimalnih razmer strojev in preprečevanje nepotrebnih izpadov,
  • boljši nadzor nad stroji omogoča načrtovanje vzdrževalnih popravil,
  • nadomestne dele naročiti predhodno in tako preprečiti ustavitev proizvodnje.

Želite digitalno brošuro Industrije 4.0 s primeri rešitev?

Izpolnite formo in digitalni brošuro Industrija 4.0 s primeri rešitev, ki vam jih lahko razvijemo vam bomo poslali na vaš email!

Strinjam se s politiko:

Preberite še ostale novice iz področja Industrije 4.0!

Oblačna IIoT platforma Unitronics UniCloud – vstopite v svet IIoT!

, ,

Oblačna IIoT platforma UniCloud je brezplačna, razširljiva in varna celovita rešitev. Zaženite jo v manj kot 30 min in takoj povečajte učinkovitost proizvodnje.

Teltonika

Teltonika – vaš ključ do interneta stvari (IoT)

,

Teltonika je proizvajalec vrhunskih usmerjevalnikov, modemov, prehodov in platform za industrijski internet stvari (IIoT). Naj vam olajšajo življenje!

Nadzor strojev v proizvodnji Turck

, ,

Vzpostavite nadzor strojev v proizvodnji, učinkovito zbirajte podatke, jih prenesete v oblak, oddaljeno obdelujete ter zagotovite optimalno delovanje strojev

Oblačne rešitve za industrijo Turck

, ,

Oblačne rešitve za industrijo boste hitro integrirali v omrežje, razvili nove aplikacije, vzpostavili oddaljeno vzdrževanje in dodali vrednost podatkom

Internet stvari za večjo učinkovitost proizvodnje

, ,

V Internet stvari povezan brezžični vibracijsko/temperaturni senzor Banner QM42VT vam bo pomagal povečati učinkovitost proizvodnje in zmanjšati stroške.

MQTT – vodilni komunikacijski protokol za Industrijo 4.0

Vodilni protokol za Industrijo 4.0

,

Lahek in zanesljiv komunikacijski protokol, enostaven za implementacijo. Uporaben je pri aplikacijah z nizkim odtisom kode ter nizko porabo podatkov in energije naprave.