IoT platforma za upravljanje IIoT naprav – Axiomtek AMS

IoT platforma Axiomtek AMS (Agent MaaS Suite) je inteligentna programska platforma, namenjena upravljanju ter nadzoru IIoT naprav preko Axiomtek industrijskih računalnikov. Oznaka MaaS predstavlja kratico za Management as a Service – orodje, ki vam bo omogočilo oddaljen dostop in inteligentno vodenje sistema. Administratorjem sistema bo zagotovilo tudi funkcije, s katerimi bodo locirali in identificirali napake v delovanju sistema, ga vodili in nadzirali podatke o obnašanju omrežja.

 

IoT platforma za inteligentno upravljanje in nadzor

IoT platforma Agent MaaS Suite (AMS) svetovno priznanega proizvajalca Axiomtek je odgovor na vedno večjo prisotnost koncepta IoT (Internet of Things) tudi v raznih industrijskih aplikacijah. Vedno bolj se uveljavlja tudi različica koncepta IoT za industrijo – IIoT (Industrial Internet of Things). IIot tako ostaja platforma, preko katere v omrežje povezane naprave, z uporabo skupnih komunikacijskih protokolov, medsebojno komunicirajo.

Glavne tehnologije ki podpirajo IioT, so oblačne storitve (Cloud services), obdelava podatkov s pomočjo računalništva na robu (Edge Computing) in umetna inteligenca (AI). Največji preboj IIoT pa bo pripisati peti generaciji mobilne tehnologije (5G), kjer bodo hitrost ter predvsem dostopni časi omogočili dovolj hitro komunikacijo. Tukaj nastopi programska rešitev oziroma IoT platforma Axiomtek AMS.

 

Funkcije, ki jih omogoča Remote Multi-device Manager – MaaS

IoT platforma Axiomtek AMS

IoT platforma Agent MaaS Suite (AMS) je namenjena upravljanju ter nadzoru IIoT naprav, preko Axiomtek industrijskih računalnikov. Ta vključuje klienta AMS.AXView ter strežnik AMS.Maas. Visoko integriran industrijski sistem upravljanja IIoT naprav, vsebuje široko paleto standardnih komunikacijskih protokolov in omogoča nadzor, nastavitve, ter obveščanje o dogodkih na sistemu.

Platforma vključuje razvojno orodje Node-RED za vizualno programiranje – v priljubljenem programskem jeziku JavaScript, lahko v štirih preprostih korakih (plug, play, configure and play) izdelamo projekt. Platforma AMS je tako primerena za SI, OT, IT strokovnjake in vse, ki potrebujejo enostavno izdelavo POC platforme. AMS je tudi spletna storitev, tako da lahko uporabniki prek interneta in brskalnika upravljajo svoje naprave in sisteme, kadarkoli in kjerkoli.

Kliknite tukaj in prenesite brošuro

IoT platforma in njene lastnosti

  • Nadzor in konfiguracija sistema na vseh napravah s spletnim brskalnikom
  • 24/7 spletni monitoring ter vizualizirani podatki na nadzorni plošči
  • Obveščanje o alarmih in dogodkih po elektronski pošti, s proženjem digitalnega izhoda, preko MQTT ali socialnih omrežij
  • Komunikacijska podpora za Modbus, MQTT, REST, WebSocket, HTTP in TCP/UDP
  • Node-Red razvojno okolje za vizualno programiranje na podlagi opisa podatkovnih tokov
  • Programiranje brez naprednih programerskih znanj (flow based)
  • Nadzorna plošča z vgrajenimi komponentami za enostavno ustvarjanje

Funkcije, ki jih omogoča lokalni Agent – AXView 3.0

Način povezovanja naprav preko VPN-ja do IOT platforme AMS MaaS

Način povezovanja naprav preko VPN-ja do IOT platforme AMS MaaS

Lokalni agent IoT platforme – AMS.AXView

AMS.AXView je klient, nameščen v Linux okolju na izbrani strojni opremi in se obnaša kot Edge Gateway. »Gateway« oz. »prehod« je vozliščna naprava za povezavo dveh protokolarno nezdružljivih omrežij. Povezavo omogočajo vdelani komunikacijski pretvorniki za različne protokole, te pa določajo vsaj zgornje štiri plasti modela ISO/OSI.

Gateway je nameščen na robu omrežja (Edge Gateway), v bližini senzorjev, strojev ali drugih virov podatkov, ter služi kot medij, ki premošča (bridge), povezane naprave v lokalnem omrežju s podatkovnim centrom na oddaljenem strežniku (cloud).

Vsi podatki, ki potujejo na oblak ali drugo omrežje najprej komunicirajo z gatewayem – ta zbira in prevaja podatkovne signale iz naprav in je tako vmesnik za komunikacijo različnih sistemov.

Lokalni agent IoT platforme – AMS.AXView

Funkcija gatewayja je tudi predprocesiranje velike količine neobdelanih podatkov, ter pošiljanje filtriranih informacij v oblak za nadaljno analizo. Koncept obdelovanja podatkov blizu vira (npr. senzorja, stroja, …), zmanjšuje količino prenešenih podatkov na oblak, kar poveča odzivni čas in obremenjenost omrežja.

AMS.AXView podpira plug-in komunikacijske protokole, kot so MQTT, Socket, WebSocket, HTTP in TCP/UDP. Omogoča upravljanje naprav, povezanih preko serijskih ali LAN vrat. V platformo je integriran Node-RED, odprtokodno orodje za vizualno programiranje, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno obdelavo in vizualizacijo podatkov. S pomočjo že izdelanih vtičnikov Node-RED vsebuje veliko predlog za branje in obdelavo podatkov, iz različnih virov, za raznolike aplikacije.

Funkcije, ki jih omogoča IoT platforma Agent MaaS Suite (AMS)

IoT platforma v aplikaciji avtomatizacije tovarne

IoT platforma in Remote Multi-device Manager

AMS.MaaS je strežnik in služi kot orodje za zbiranje in upravljanje oddaljenih klientov in sistemov. Podpira funkcije, ki skrbnikom pomagajo poiskati, prepoznati in upravljati sistem, ter nudi pregled nad podatki.

Osnovna vrednost IIoT so zbrani podatki, s pomočjo katerih podjetja prepoznajo specifične probleme in oblikujejo načrte za odpravo težav in za izboljšanje procesov.  Naj si gre za optimizacijo proizvodnih procesov, večanja produktivnosti ali zmanjšanja stroškov in tveganja. MaaS v tem kontekstu agregira podatke iz različnih virov in uporablja analitiko za pridobivanje in prikaz relevantnih informacij.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

IoT platforma v aplikaciji pametne zgradbe

Preberite sorodne novice:

TeamViewer Frontline

AR rešitve za učinkovitejše terensko delo

,

Digitalizirajte in poenostavite terensko delo z rešitvami obogatene resničnosti in pametnimi očali.

Nosilne roke in paneli za nadzorne plošče Teknokol

,

Kvalitetne in ergonomske nosilne roke, paneli za nadzorne plošče in samostoječi stolpi vam z modularnostjo omogočajo konfiguracijo za katerokoli aplikacijo.

Vuzix M4000

Pametna očala Vuzix M4000

,

Z novo tehnologijo projekcije slike na prosojnem zaslonu, vam pametna očala Vuzix nudijo še učinkovitejši dostop in nadzor naprav v industriji.