Drsni obroči podjetja MOOG

Drsni obroči podjetja MOOG so vrhunska rešitev za prenos električne energije, električnih in podatkovnih signalov ter tekočin iz mirujočega na rotacijski del naprave. Namenjeni so za vesoljsko, obrambno, industrijsko in medicinsko uporabo oz. aplikacije, pri katerih je natančen nadzor hitrosti, sile, pospeška in pretoka tekočine kritičen. MOOG je uveljavljeno multinacionalno podjetje, ki že od leta 1951 ustvarja inovativne rešitve na področju pogonske tehnike.

V kolikor potrebujete rešitev za prenos električne energije, električnih in podatkovnih signalov ter tekočin iz mirujočega na rotacijski del naprave so vam na voljo drsni obroči, optični sklopniki in sklopniki za tekočine. Za namenske aplikacije so vam na voljo tudi motorji ter drugi izdelki na področju pogonske tehnike.

Drsni obroči

Drsni obroč (angl. slip-ring, collector ali electrical joint) je elektromehanski element, ki omogoča prenos električnega toka ter električnih ali podatkovnih signalov iz stacionarnega dela naprave na rotacijski del.

Drsne obroče lahko uporabite v industrijski avtomatizaciji, varnostno nadzornih sistemih, medicinski opremi, radarskih sistemih, vetrnih elektrarnah, daljinsko upravljanih vozilih in na plovilih. Število kanalov (od 2 do 128) in njihov namen  (tok / napetost / električni ali podatkovni signal) definira drsni obroč. Na sredini imajo lahko izvrtino, ki je namenjena neoviranemu prehodu gredi.

Kliknite in prenesite katalog
Drsni obroči AC6428
Drsni obroči AC4598
Drsni obroči AC6355_56CA
Drsni obroči SRA73540

Drsni obroči za večje vrtilne hitrosti

Največje vrtilne hitrosti standardnih drsnih obročev so do 250/min. Za večje vrtilne hitrosti so vam na voljo posebni drsni obroči z long-life drsnimi kontakti iz plemenitih kovin in največjo hitrostjo vrtenja do 10.000/min brez potrebe po hlajenju.

Drsni obroči za večje vrtilne hitrosti

Drsni obroči večjega premera

Njihov premer je tudi večji od 1,7 m. Uporabite jih lahko v raznih aplikacijah, kjer iz statorja na rotor prenašate tudi večje tokove (do 300 A) pri višjih napetostih (do 1000 V) pri hitrostih do 300/min.

slipring CT7311

Drsni obroči za prenos podatkov in videa

Za zanesljiv prenos podatkov in videa na/iz vrtljivega dela vam je na voljo ethernet in HD drsni obroč. To omogoča visokozmogljiva kontaktna tehnologija, na voljo z več ethernet kanali in kombinacijami napajanja ter signala.

slipring AC7217

Optični sklopniki

V kolikor želite s statorja na rotor prenašati optične signale, so najprimernejša izbira tako imenovani optični sklopniki (angl. Fiber Optic Rotary Joints (FORJs)), še posebej pri prenosu večjih količin podatkov. Tudi ti sklopniki obstajajo v enokanalni ali večkanalni izvedbi. Lahko se vključijo v obstoječe modele drsnih obročev.

Enokanalni optični sklopniki

Enokanalna izvedba je pasivna in dvosmerna, robustnega dizajna, iz inoxa ali eloksiranega aluminija, z dolgo življenjsko dobo. Če potrebujete večje število kanalov so na voljo večkanalni optični sklopniki v različnih izvedbah.

Enokanalni optični sklopnik

Hibridni optični sklopniki

Hibridna izvedba združuje električni drsni obroč z optičnim sklopnikom. Na vrtljivo strukturo prenaša električne signale, električno moč in podatke preko optike. Optični prenos signalov ima širok spekter, visoko odpornost na motnje in visoko zanesljivost prenosa.

Hibridni optični sklopnik

Industrijski rotacijski sklopniki za prenos tekočin

Če potrebujete zanesljiv prenos različnih tekočin iz mirujoče na rotirajočo strukturo, je to prava rešitev za vas. Robustni sklopniki z ustreznimi tesnili, ki so izbrana glede na vrsto tekočine, nazivni tlak in temperaturo, zagotavljajo zanesljivo delovanje. Elemente za prenos tekočin lahko kombiniramo z električnimi drsnimi obroči in optičnimi sklopniki.

Na prvi sliki je prikazan rotacijski sklopnik za prenos tekočin (glikolov), 2 kanalni za napajalni in povratni vod pri vrtilnih hitrostih do 120/min. Temperatura medija je lahko med -40°C in +75°C.

Hibridni sklopniki poskrbijo za prenos tekočin in električnih signalov ali za električno napajanje, vse skupaj je integrirano v eni enoti. Hibridni sklopnik na drugi sliki lahko prenaša 1 kanal za tekočine do tlaka 10 bar in v temperaturnem območju med -20°C in +60°C ter 2 kanala za povezavo električnih signalov ali napajanja (600 V/10A in 220V/2A) pri vrtilnih hitrostih do 250/min.

Industrijski rotacijski sklopnik
Hibridni sklopnik
Drsni obroči moog

Želite izvedeti več?

Izpolnite obrazec in kontaktirali Vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem Vam bomo pomagali z nasvetom in pri izboru optimalne rešitve.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

Pogonski krmilnik X-PLUS RTA

Pogonski krmilnik X-PLUS podjetja RTA

,

Pogonski krmilnik X-PLUS uporabite za izjemno natančno, tiho in gladko delovanje svojega koračnega motorja, priključenega direktno na omrežno napetost.

Sigma-7 Yaskawa

Servo pogoni Sigma-7 PROFINET, Yaskawa

,

Yaskawini servo pogoni z vgrajenim PROFINET vmesnikom so kompatibilni s številnimi motorji. Naj povečajo učinkovitost vaših motion aplikacij v proizvodnji!

Industrijski koračni motorji serije RH

,

Iščete rešitev za industrijsko motion aplikacijo? Robustni in enostavni industrijski koračni motorji serije RH iz podjetja RTA s.r.l. so pravi odgovor!