Merilnik debeline za brezkontaktno merjenje

Merilnik debeline thicknessSENSOR podjetja Micro Epsilon je namenjen brezkontaktnemu merjenju debeline kovinskih, plastičnih ali drugih materialov, ki so lahko v obliki traku oziroma kakršne koli ploščate oblike. Senzor je izredno kompakten in ga je možno uporabljati tudi na mestih, kjer smo omejeni s količino prostora namenjenega za instalacijo. Senzor za merjenje debeline uporablja tako imenovano lasersko diferencialno metodo, kar pomeni, da meri oddaljenost od površine merjenca z zgornje in spodnje strani. V sam senzor je vgrajena logična enota, ki na podlagi podatkov pridobljenih z laserskimi senzorji izračunava debelino merjenca. To nato  posreduje v obliki analognega signala ali preko Ethernet protokola.

Merilnik debeline in njegove lastnosti

ThicknessSENSOR predstavlja vstopni razred sistemov za merjenje debeline. Omogoča merjenje debeline s točnostjo do 10µm, kar ga na tržišču uvršča med naprave z najboljšim razmerjem med ceno in kvaliteto. Na merilniku je realiziran intuitivni spletni vmesnik zadnje  generacije, ki uporabniku omogoča preprosto in hitro spreminjanje nastavitev. Na voljo je tudi do osem specifičnih nastavitev, ki jih uporabnik lahko pripravi povsem po lastnih zahtevah. Te nastavitve je možno uporabiti na samem senzorju, lahko pa se jih tudi izvozi in uporabi na drugih senzorjih.

Na thicknessSENSOR so uporabljeni laserski senzorji zadnje generacije ILD1420, ki imajo izredno majhno lasersko piko rdeče barve. Omogočajo hitrost merjenja do 4000 meritev na sekundo in napredno analizo laserskega odboja. Vse to omogoča zelo precizno meritev, predvsem v primeru, ko ima merjenec zahtevno površino (prosojnost, visoka odbojnost).

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

KONTAKTIRAJTE NAS PRIJAVITE SE NA NOVICE PREBERITE SORODNE NOVICE