IO-Link kapacitivni senzorji Turck

IO-Link kapacitivni senzorji poenostavijo nastavitev senzorja pri težavnih aplikacijah ter s pomočjo preventivnega vzdrževanja povečajo zanesljivost sistema. Turck serijo BCT kapacitivnih senzorjev z vmesnikom IO-Link omogoča enostavno nastavitev stikal v aplikacijah kjer je to potrebno kot npr. za detekcijo nivoja. Do notranjih vrednosti parametrov senzorja lahko dostopamo preko programske opreme Pactware ali preko IO-Link kanala na krmilniku.

Na ta način je nastavitev parametrov tudi težavnih aplikacij poenostavljeno, omogoči pa se tudi spremljanje vrednosti in diagnostika senzorja kar je pomembno predvsem takrat ko umazanija ali prah prekrijeta senzor in zaradi tega spremenita nivo preklopne točke. Poleg omenjenega načina pa je možno senzor nastaviti tudi s pomočjo “Teach” tipke ali “Teach” signala. Zadnji način onemogoči zlorabo pri dostopu do senzorskih parametrov.

IO-Link kapacitivni senzorji za preventivno vzdrževanje

Kapacitivni senzorji BCT z IO-Link povezavo omogočajo izvedbo preventivnega vzdrževanja. Senzor tako preko IO-Link povezave javi, če temperatura preseže kritično vrednost. Prav tako se spremlja in javlja stanje napajalne napetosti. Uporabnik tako odkrije prekinitev napajanja in ustrezno ukrepa še predno se zaradi okvare zaustavi sistem. BCT kapacitivni senzorji ustrezajo IP67 zaščiti in so na voljo v štirih variantah. V oplaščeni varianti sta na voljo v M18 ohišju s 5mm preklopne razdalje ter M30 ohišju z 10 mm preklopne razdalje. V primeru neoplaščene montaže se doseg senzorjev poveča še za 50%. Obe varianti pa sta na voljo tudi z ali brez “Teach” tipke.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

KONTAKTIRAJTE NAS PRIJAVITE SE NA NOVICE PREBERITE SORODNE NOVICE