Kapacitivni senzorji z enostavno nastavitvijo

Kapacitivni senzorji BCT serije podjetja Turck vam omogočajo enostavno nastavitev preklopne razdalje med delovanjem. Brez težav nastavite parametre senzorja s preprostim pritiskom na gumb!

Zanesljivo zaznajte prisotnost in izmerite nivo

Kapacitivni senzorji se v industrijski avtomatiki uporabljajo za detekcijo prisotnosti predmetov in nivoja medijev.  Lahko zaznajo vse vrste materialov v svojem dosegu, tako kovinske, kot nekovinske. Ker delujejo brez stika in skozi stene posode, niso podvrženi obrabi.

Doseg kapacitivnega senzorja je razdalja do katere senzor lahko zazna prisotnost nekega medija. Doseg se nastavi s pomočjo ojačanja, odvisnega od dielektrične konstante medija, ki ga želite detektirati. Možna je tudi detekcija skozi nekovinske materiale, ob predpostavki, da je dielektrična konstanta detektiranega medija bistveno večja od konstante materiala skozi katerega želimo izvesti detekcijo.

Želite kupiti naše Senzorje?

Kapacitivni senzorji in njihove prednosti

Najnovejši kapacitivni senzorji podjetja Turck so iz serije BCT. Njihova glavna prednost pred konkurenco je preprosto nastavljanje preklopne razdalje med delovanjem s pomočjo krmilne naprave.

Fleksibilno in preprosto parameterizacijo lahko izvedete že s pritiskom na gumb na senzorju. Za to lahko uporabite tudi “teach” adapter ali IO-Link vmesnik.

Serija BCT vam je na voljo kot klasično NC/NO stikalo v cilindrični obliki ali kot verziji S18 in S30.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

    Kapacitivni senzorji serije BCT Turck

    Ne prezrite novosti.

    Prijavite se na naše e-novice!

    Prejeli boste samo kvalitetne informacije o opremi za avtomatizacijo vodilnih proizvajalcev s katero lahko premagate konkurenco.