Kontrastni senzor KRT 18B

Kontrastni senzor KRT 18B iz Leuze za hitro in zanesljivo zaznavanje hitrih predmetov. Predvsem v industriji pakiranja se vse pogosteje srečujemo z zahtevo po izjemno visokih zmogljivih senzorjih. Pri tem pa od senzorjev pričakujemo tudi visoko fleksibilnost, vzdržljivost in široko uporabnost. Ponuja ekstremno preprosto rokovanje, avtomatsko prilagajanje občutljivosti in  vgrajen dvokanalni IO-Link vmesnik. Poleg tega je se senzor ponaša še z izredno kompaktnim kovinskim ohišjem in je tako primeren tudi za uporabo v okoljih, kjer je zahtevana visoka stopnja čistoče.

Nekaj glavnih značilnosti senzorja je:

  • LED prikazovalnik na hrbtni strani senzorja nam omogoča preprosto in hitro nastavitev preklopne točke. Na voljo sta dve izvedbi senzorja, v prvi izvedbi imamo na hrbtni strani dva gumba s prvim določimo kaj je oznaka in z drugim kaj je ozadje. V drugi izvedbi pa imamo na hrbtni strani potenciometer s katerim ob pomoči LED prikazovalnika določimo preklopno točko.
  • Avtomatsko spreminjanje občutljivosti, to funkcijo imenujemo tudi tracking control. Funkcija vse skozi avtomatsko prilagaja občutljivost senzorja, na ta način senzor postane bolj robusten in manj občutljiv na prah, ki se nabere ne optičnih delih senzorja. Končnemu uporabniku pa predvsem podaljšuje čas med dvema čiščenjema senzorja. Funkcija pa je seveda še kako koristna, če se prične zmanjševati kontrast med oznako in ozadjem.
  • Več barvna LED svetloba. V senzor je vgrajena LED tehnologija v vseh treh osnovnih barvah (modri, rdeči in zeleni). Med nastavitvijo senzorja lahko sami ali pa to stori senzor avtomatsko izberemo ustrezno barvo LED, ki nam omogoča največji kontrast med oznako in ozadjem, na ta način senzor postane še bolj robusten in bolj univerzalen.

Kontrastni senzor na voljo v 6 različnih modelih:

  • Standard, osnovna izvedba za najbolj preproste aplikacije.
  • Teach, verzija z dodanim LED prikazovalnikom za bolj preprosto nastavljanje preklopne točke.
  • MultiTurn potentiometer, verzija s potenciometromi za precizno nastavljanje preklopne točke.
  • Tacking, verzija, ki ma vgrajeno funkcijo za avtomatsko spreminjanje občutljivosti.
  • Speed, verzija s krajšim odzivnim časom, ki v tem primeru znaša zgolj 22.5µs in hitrostjo preklopa kar 22kHz.
  • Analog, verzija z analognih izhodom.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

KONTAKTIRAJTE NAS PRIJAVITE SE NA NOVICE PREBERITE SORODNE NOVICE