Nadzor električnih omar z modulom IM12-CCM

Modul IM12-CCM podjetja Turck so za nadzor elektro omaric razvili v skladu z zahtevami strojnega in sistemskega inženiringa. Omogoča vam avtomatiziran nadzor zapiranja vrat in pomembnih okoljskih parametrov v omarah na območjih, ki niso eksplozijsko nevarna. Zaradi svoje ozke oblike ga lahko enostavno namestite tudi v majhne električne omare.

Nadzorujte razmere neprekinjeno in zanesljivo

Podjetje Turck je predstavilo modul IM12-CCM, s katerim boste lažje vzpostavili nadzor elektro omaric v območjih, ki niso eksplozijsko nevarna. Pri razvoju so se opirali na modul IMX12-CCM, ki je prilagojen za nadzor v eksplozijsko nevarnih območjih (Ex-območjih), ki se odlikuje s številnimi funkcionalnostmi.

Enake funkcionalnosti modula IM12-CCM so se izkazale za koristne npr. za nadzor sistemskega ohišja v IT panogi ter nadzor omaric za ostalo avtomatizacijsko opremo. Z modulom lahko vzpostavite boljši nadzor nad pogoji delovanja svojih naprav in preprečite mehanske okvare.

Želite kupiti naše Senzorje?

Izkoristite napredne funkcionalnosti nadzora električnih omar

modul IM12-CCM funkcionalnosti

Modul za nadzor električnih omar IM12-CCM (angl. Control Cabinet Monitoring) ima vgrajen natančen triangulacijski senzor, ki vseskozi meri razdaljo do vrat elektro omaric. Tako poskrbi, da so vrata pravilno zaprta.

V IM12-CCM sta integrirana tudi senzor temperature in senzor vlage, ki zajemata podatke o okolju v elektro omarici. Tako lahko preprečite kritična odstopanja od zahtevanih vrednosti in hkrati poenostavite nadzor.

V modulu za nadzor električnih omar je tudi zapisovalnik podatkov (data logger). Ta ob vsakem odprtju vrat zabeleži in shrani datum in čas odpiranja. Na modulu IM12-CCM je dovolj prostora za hrambo podatkov za obdobje dveh let. Podatke pa lahko vedno preberete tudi preko IO-Link vmesnika.

Uporaba modula je možna tudi v večjih električnih omarah, kjer potrebujete več kot eno kontrolno napravo. Takrat vas bo navdušila funkcija delovanja “master-slave”, s katero lahko povežete po dva modula za nadzor električnih omar IM12-CCM.

Preprosto nastavite parametre za nadzor električnih omar

Na račun izrazito ozke oblike (12.5 mm širine) lahko modul IM12-CCM uporabite tudi tam, kjer ni na voljo veliko prostora. Enostavno ga lahko tudi naknadno vgradite v že obstoječe instalacije. Modul je odličen za nadzor delovnih razmer strojev in druge infrastrukturne opreme.

Prepričala vas bo tudi funkcija učenja (angl. quick teach), ki bo samodejno nastavila privzete vrednosti ter jih posredovala povezanim sistemom. Vrednosti lahko enostavno nastavite kar na terenu ali pa IO-Link komunikacijskega protokola ali programskega ogrodja FDT (npr. PACTware).

Tukaj lahko preberete članek o različnih primerih uporabe modula za nadzor električnih omar IM12-CCM Turck!

IM12-CCM nadzor električnih omar Turck

Želite dodatne informacije?

IM12-CCM nadzor električnih omar Turck

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

    Ne prezrite novosti.

    Prijavite se na naše e-novice!

    Prejeli boste samo kvalitetne informacije o opremi za avtomatizacijo vodilnih proizvajalcev s katero lahko premagate konkurenco.