Nadzor elektro omaric

Hans Turck je predstavil modul IM12-CCM, s katerim boste lažje vzpostavili za nadzor elektro omaric. Pri razvoju so temeljili na modulu IMX12-CCM, ki je prilagojen za nadzor v Ex območju. Izhajali so iz velika povpraševanja strank, ki so želele iste funkcionalnosti uporabiti tudi v okoljih, kjer ne obstaja tveganje eksplozijske ogroženosti. Take funkcionalnosti so se med drugim izkazale za koristne za nadzor sistemskega ohišja v IT panogi ter nadzor omaric za ostalo avtomatizacijsko opremo. Zaradi svoje diskretne oblike in 12,5 mm širine pa ga je mogoče uporabiti tudi tam, kjer ni na voljo veliko prostora.

Napredne nadzorne funkcije

Modul za nadzor elektro omaric IM12-CCM vključuje natančen triangulacijski senzor, ki bo meril oddaljenost vrat elektro omaric. Tako bo ves čas skrbel za pravilno zaprtost vrat elektro omaric. V IM12-CCM je integriran tudi senzor temperature in senzor vlage, ki bosta zajemala podatke o okolju v elektro omaric. Prepričala vas bo tudi funkcija učenja, ki bo samodejno nastavila privzete vrednosti ter jih posredovala povezanim sistemom. Tako bo naprava z meritvami preprečila nastanek kritičnih odstopanj ter hkrati poenostavila nadzor.
V modul za nadzor elektro omaric IM12-CCM je vključen tudi zapisovalnik podatkov. Ta ob vsakem odprtju vrat elektro omaric zabeleži datum in čas ter jih shrani na sami napravi. Modul Turck IM12-CCM ima dovolj prostora, da bo lahko shranil podatke za obdobje dveh let. Podatkov pa je vedno mogoče prebrati preko IO-Link vmesnika.
Uporaba modula Turck IM12-CCM je mogoča tudi v večjih elektro omaricah, kjer potrebujete več kot eno kontrolno napravo. Takrat vas bo navdušila funkcija delovanja master-slave, s katero boste lahko povezali dva modula za nadzor elektro omaric IM12-CCM.
Glavno vozlišče oziroma “master” bo v takem načinu zajemal podatke podrejenega vozlišča oziroma “slave”. Glavno vozlišče bo takrat procesiralo zajete podatke in določilo privzete vrednosti.

Oglejte si več na tehničnih listih modula za nadzor elektro omaric Turck IM12-CCM.

Nadzor nad pogoji delovanja

Konstrukcija modula omogoča enostavno vgradnjo na DIN vodila v vsako elektro omarico. Modul Turck IM12-CCM se bo tako odlično odrezal med merjenjem pogojev delovanja strojev in ostale infrastrukturne opreme.

Tako bo pomagal vzpostaviti boljši nadzor nad pogoji delovanja in pomagal preprečiti mehanske okvare. Modul vam omogoča tudi nastavljanje parametrov po meri kar še dodatno poveča njegovo uporabnost. Takrat vam bodo prav prišli tudi IO Link komunikacijski protokol ter kompatibilna Field-Device-Tool (FDT) orodja.

Tukaj si lahko preberete tudi uporaben članek o različnih primerih uporabe modula za nadzor elektro omaric Turck IM12-CCM!

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Oglejte si še kratek video posnetek, ki vam bo še dodatno predstavil prednosti modula.
Priporočamo vam, da modul povežete v Ethernet switch ter ga priključite na PLC krmilnik. Programska oprema za oddaljeni dostop Secomea pa vam bo zagotovila varno upravljanje modula, ne glede na vašo lokacijo.

KONTAKTIRAJTE NASPRIJAVITE SE NA NOVICEPREBERITE SORODNE NOVICE