Potezni senzor z ugodno ceno

Potezni senzor  WPS-MK88 proizvajalca Micro Epsilon je namenjen za precizno merjenje razdalj predvsem tam, kjer je cena merilnika ključnega pomena. Ohišje senzorja je narejeno iz močne in robustne plastike, tako, da celoten senzor ustreza zaščitnemu faktorju IP65. Na voljo so tri različna merilna območja in sicer 2300mm, 3500mm in 5000mm. Senzorji imajo kvazi neskončno resolucijo in pa v najboljšem primeru 0,15% linearnost. Analogni izhod na senzorju je na voljo v treh različnih izvedbah in sicer, tokovni izhod, napetostni izhod ali pa potenciometerski izhod.
 
Vsi potezni senzorji podjetja Micro Epsilon za merjenje linearnih pomikov uporabljajo visoko fleksibilno jekleno vrv. Boben na katerega je navita jeklena vrv je povezan z senzorskim elementom, ki zagotavlja izhodni signal v odvisnosti od položaja jeklene vrvi. Merjenje s poteznim senzorjem je izredno precizno, hkrati pa zagotavlja visoko dinamiko. Uporabljene visoko kvalitetne komponente pa zagotavljajo dolgo življenjsko dobo senzorja.
 

Potezni senzor je namenjen za široko paleto aplikacij.

Najbolj pa se izkaže v primerih, kjer merimo nekoliko daljše razdalje (tipično od 50cm pa tja do 50.000 cm). Tako jih pogosto najdemo v aplikacijah za nadzorovanje položaja dvigal (avto dvigala, osebna dvigala, tovorna dvigala) . Zelo pogosta je tudi uporaba v medicinskih aplikacijah, kjer določamo položaj operacijske mize, položaj  rentgenskih glav pri slikanju in podobno. Uporabni so tudi za laboratorijske meritve različnih povesov (mostov, konstrukcij, mostov,…) ali temperaturnih  raztreskov.  
 
 

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

KONTAKTIRAJTE NASPRIJAVITE SE NA NOVICEPREBERITE SORODNE NOVICE