RFID sistemi v industriji

RFID sistemi v industriji največkrat uporabljamo v internih transportnih sistemih, kot so npr. viseči trasporterji, paletni transporti ipd. Lahko pa ga uporabljamo tudi za identifikacijo orodij. Za slednje namene je podjetje Turck, ki je proizvajalec industrijsih RFID sistemov, predstavil novo bralno-pisalno glavo. Novost je trenutno najmanjša po standardu  ISO15693 in v stopnji zaščite IP67 izvedena RFID glava na tržišču. V kompaktnem ohišju 32 x 8 mm sta integrirani antena in elektronika. Dve LED diodi nam prikazujeta ali je glava priključena na napajanje in ali je v bralnopisalni funkciji.

Radiofrekvenčna identifikacijska bralnopisalna glava majhnih dimenzij je posebno primerna za uporabo v prostorsko omejenih razmerah kot npr. za majhne transportne ali montažne linije. Tipična aplikacija je identifikacija kalupov v strojih za brizganje plastike.

V kombinaciji z R10 in R12 značkami pride nova glava TB-Q08 še posebej do izraza. Navedene značke lahko vgradimo direktno na kovino in vsebujejo spominsko integrirano vezje katerega vsebino lahko zaščitimo z geslom. V kombinacij s Turck radiofrekvenčnim identifikacijim sistemom izdelovalec orodij enostavno zaščiti neavtorizirano kopiranje orodij, omogoči dostop do informacij in upravljanje pravic samo pooblaščenim osebam. 

RFID bralnopisalna glava TB-Q08 – lastnosti:

    • Kvadrasta, višina 8 mm
    • Aktiva površina zgoraj
    • Kovinska, GD-Zn, nikljano
    • Napajanje in delovanje preko BL ident vmesniških modulov
    • Priključek moški M12 x 1, uporaba z BL ident razširitvenim kablom

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

[maxbutton id=”2″ ][maxbutton id=”3″ ][maxbutton id=”12″]