Modularni krmilnik Yaskawa Vipa SLIO za preprostejše rešitve

Modularni krmilnik in I/O sistem Yaskawa Vipa SLIO je prava izbira za vse, ki iščete sodoben, modularen in razširljiv krmilnik, ki zelo hitro izvaja zahtevne operacije ter zna komunicirati po različnih protokolih in z različnimi napravami! Izkoristite izjemno kompakten krmilnik, ki združuje visoko funkcionalnost s praktično obliko ter preprosteje in predvsem bolj ekonomično uresničite katerokoli avtomatizacijsko rešitev.

Modularni krmilnik SLIO, najučinkovitejši decentraliziran I/O sistem

Modularni krmilnik in I/O sistem YASKAWA Vipa SLIO vam ponuja stroškovno učinkovit in zmogljiv sistem za krmiljenje aplikacij v avtomatizaciji. Njegova izjemno kompaktna oblika združuje visoko funkcionalnost s pametnim dizajnom. Z modularnim sistemom boste skoraj vsako avtomatizirano rešitev izvedli še preprosteje in bolj ekonomično.

S kombinacijo SLIO CPU in oddaljenih vhodno/izhodnih (I/O) modulov, ki podpirajo še do 64 I/O modulov na vodilu, lahko izdelate velik decentraliziran sistem. Pri tem lahko uporabite iste I/O module tako s SLIO CPU kot na oddaljenem SLIO I/O modulu.

Izkoristite modularni krmilnik Yaskawa Vipa Slio in s pomočjo njegovih prednosti hitro in enostavno krmilite napredne aplikacije!

Modularni krmilnik SLIO združuje številne prednosti

Modularni krmilnik YASKAWA Vipa SLIO odlikujejo številne prednosti:

 • Modularnost in kompaktnost – razširljiv je z do 64 I/O moduli z 2, 4 ali 8 kanali na SLIO vodilu,
 • Povezljivost z različnimi sistemi preko različnih protokolov kot so, PROFINET, PROFIBUS, EtherCAT, DeviceNet, CANopen, Ethernet IP in Modbus TCP,
 • Kompatibilnost s S7 programskim jezikom,
 • Različne možnosti programiranja – s SPEED 7 studiom, TIA portalom, SIMATIC managerjem in WinPLC7,
 • Hitrost in zmogljivost CPU s tehnologijo SPEED 7 – je eden najzmogljivejših S7-kompatibilnih krmilnikov,
 • Hitrost vodila, ki povezuje CPU in I/O module – hitrost do 48 Mbit/s,
 • Vgrajen Motion controller,
 • Enostavna konfiguracija CPU-ja z VIPA SetCard,
 • Enostavna inštalacija in vzdrževanje,
 • Enostavno označevanje in diagnostika.

Modularni krmilnik SLIO konfigurirate v nekaj sekundah

Z novo SLIO procesno enoto je I/O sistem postal eden najnaprednejših decentraliziranih nadzornih sistemov na avtomatizacijskem trgu. S predstavitvijo SetCards lahko konfigurirate primeren CPU v nekaj sekundah in pri tem prihranite čas in denar! Poleg razširljivega delovnega pomnilnika, lahko izbirate tudi med različnimi fieldbus vmesniki.

SLIO-ov unikaten koncept konfiguracije zniža vaše stroške, saj lahko za različne funkcionalnosti uporabite manjše število CPU-jev. Na voljo je več kot 100 različnih opcij, ki jih po potrebi aktivirate z VIPA SetCard, in že imate na voljo ustrezen CPU za vašo aplikacijo. Aktivacijo lahko izvedete zelo hitro, z vstavitvijo ustrezne kartice.

Kliknite in prenesite brošuro modularnega krmilnika SLIO

Modularni krmilnik SLIO s komunikacijo preko številnih protokolov

Potrebujete industrijski krmilnik, ki podpira komunikacijo po različnih komunikacijskih protokolih? Modularni krmilnik SLIO z določenim CPU modelom lahko opremite z različnimi vmesniki. V Evropi se za komunikacijo standardno uporablja PROFINET. V ZDA krmilniki komunicirajo po EtherNet/IP, v Aziji pa EtherCAT-u. SLIO lahko enostavno komunicira po vseh protokolih, izbrati morate le ustrezen razširitveni vmesnik, ki ustreza vašim potrebam.

Z drugimi napravami se lahko povežete preko PROFIBUS, PROFINET ali EtherCAT komunikacije. Kompaktni CPU z vgrajenimi I/O enotami izkoristite za manjše aplikacije, EtherCAT komunikacija ter podpora za Motion Control aplikacije modularnega CPU pa so nepogrešljive pri večjih aplikacijah. Na PROFINET ali EtherCAT kontroler, ki služi za povezavo z drugimi napravami, lahko povežete do 128 tako PROFINET kot EtherCAT naprav. Na voljo vam je tudi MPI vmesnik, ki ga lahko razširite s PROFIBUS SLAVE ali MASTER.

Oddaljeni SLIO I/O moduli (remote I/O) so vam na voljo na različnih komunikacijskih protokolih: PROFINET, PROFIBUS, EtherCAT, DeviceNet, CANopen, EtherNet/IP in celo Modbus TCP.

Izkoristite modularni krmilnik SLIO in razširite vaš sistem

 • modularni SLIO je 100 % združljiv s programskim jezikom S7,
 • programirate ga lahko s programskimi orodji SPEED7 Studio, TIA portal, Simatic Manager in WinPLC7,
 • ima izjemno kratek čas programskega cikla,
 • razširite ga lahko z do 64 I/O moduli v vrsti,
 • opremljen je s preverjeno tehnologijo SPEED7,
 • uporabljate ga lahko z ali brez pomnilniške kartice.

SLIO-vi CPU-ji so eni najzmogljivejših S7-kompatibilnih CPU-jev v razredu kompaktnih krmilnikov na trgu. Opremljeni so s SPEED7 tehnologijo, ki vam nudi edinstvene funkcionalnosti: integrirane EtherNET vmesnike, visokozmogljivo vodilo ali možnost razširitve delovnega pomnilnika. 

Visoka zmogljivost vodila (koncept hitrega vodila) vam omogoča hiter preklop v času do ± 1μs, neodvisno od fieldbus komunikacije. Prednosti tega vodila so hitrost prenosa podatkov – do 48 Mbit/s, hiter reakcijski čas – do 20 μs, en spojni modul za vse signalne in funkcijske module.

Modularni krmilnik SLIO vam omogoča hiter razvoj motion aplikacij

Z modernimi Motion Control funkcionalnostmi lahko poskrbite za pametno nadgradnjo modularnega krmilnika SLIO v skladu s PLCopen standardi. Motion Control funkcionalnosti preprosto aktivirate z VIPA SetCard in začnete z razvojem lastne aplikacije. S SLIO 015N lahko motion funkcionalnosti hitro konfigurirate z Motion Control knjižnico, brez posebnega predznanja. Prednost so zelo poenostavljeni razvojni postopki, ki ne zahtevajo programiranja Motion Control aplikacije. Enostavno lahko vključite tudi YASKAWA pogonske sisteme Sigma-5, Sigma-7, A1000 in V1000 ter navidezno določite položaj in vrtilno hitrost.

Preprosto vzpostavite neposredno povezavo z ostalimi EtherCAT napravami v SPEED 7 studiu. Z EtherCAT-om in novim SLIO Motion Control krmilnikom so vam odslej na voljo visoka zmogljivost komunikacije in izvedba aplikacij z več osmi. Glavne lastnosti SLIO Motion Control krmilnika:

 • en CPU za standardne in Motion Control aplikacije,
 • popolnoma integriran EtherCAT master,
 • preverjena tehnologija SPEED7 za visoko hitrost,
 • sinhrono gibanje več osi preko komunikacije EtherCAT,
 • programiranje s SPEED 7 studio tako za krmilni kot pogonski del,
 • krmili lahko do 20 osi.

Hitro namestite in vzdržujte modularni krmilnik SLIO

Enota I/O modula je sestavljena iz spojnega modula in elektronskega modula, ki sta povezana s posebnim drsnikom in mehanizmom za zaklepanje. Spojni modul združuje sponke za ožičenje, priključek za modul z elektroniko in priključek vodila glavne plošče SLIO. Pri servisiranju elektronskega modula le-tega hitro zamenjate tako, da ga preprosto izvlečete iz spojnega modula. Ožičenje in pritrditev na standardni DIN letvi ostane nespremenjena, modula vam ni treba odklapljati in ponovno priklapljati. To vam prihrani precej časa in skrajša zastoje v proizvodnji.

Elektronske module lahko po potrebi napajate z ločeno napetostjo. Vzmetne sponke (vložki cage clamps) so na spojnem modulu urejene stopničasto in s svojo preizkušeno cage clamp tehnologijo omogočajo hitro, pregledno in varno ožičenje. Elektronski moduli so kodirani, kar zmanjša možnost vaših napak pri priključitvi. Inovativna stopničasta oblika za ožičenje z vzmetnimi sponkami vam omogoča hitro delo brez vijačenja. Elektronika je zaščitena pred obrnjeno polariteto. 2, 4 in 8-kanalni moduli vam omogočajo visoko modularnost.

Vgrajene LED-diode vam omogočajo jasen prikaz diagnoze in statusa kanalov. S sprednjimi označevalnimi trakovi elektronskih modulov pa lahko natančno označite vsak kanal in identifikacijo stanja kanala.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

Krmilnik VIPA 300S+ dolgoročna naložba

Krmilnik VIPA 300S+, kompatibilen s SIEMENSom

,

Z zanesljivim in takoj dobavljivim krmilnikom VIPA 300S+, kompatibilnim s SIEMENSom, enostavno in hitro povečajte vrednost in uporabnost svoje naprave!

Modularni krmilnik Yaskawa SLIO

Modularni krmilnik in I/O sistem Yaskawa Vipa SLIO

,

Izjemno kompakten modularni krmilnik Yaskawa VIPA SLIO, vam s številnimi funkcijami in praktično obliko omogoča hitrejšo in cenejšo izvedbo vaših aplikacij.

Krmilnik VIPA 300S+ dolgoročna naložba

Krmilnik VIPA 300S+ Yaskawa

,

Zaradi izjemne hitrosti, razširljivosti in komunikacije, lahko izkoristite krmilnik VIPA 300S+, z vgrajeno tehnologijo SPEED7, za najrazličnejše aplikacije.

Krmilnik Yaskawa Vipa microPLC SMALL

Najhitrejši MICRO PLC na svetu

,

Micro PLC, ki s tehnologijo Speed7 dosega visoko hitrost in zmogljivost. V širino meri le 72mm, nadgradite pa ga lahko z do 8 razširitvenimi moduli.

Krmilnik VIPA 300S+ dolgoročna naložba

Krmilnik Yaskawa VIPA 300S+ za dolgoročno varnost naložbe

,

Krmilnik Yaskawa VIPA 300S+ lahko zaradi hitrosti, razširljivosti in komunikacije uporabite v vseh aplikacijah. Zagotovite si dolgoročno varnost naložbe!