Oblačne rešitve za industrijo 4.0 Turck

Oblačne rešitve za industrijo 4.0 podjetja Turck predstavljajo rešitev na področju brezžičnih IoT (Cloud) prehodov. S tem namenom vam ponujajo družino produktov TCG20 s širokim naborom vmesnikov, master-slave protokolov in funkcij, skupaj z lastno oblačno rešitvijo Turck Cloud Solutions. V produkt je vključen spletni PLC, ki omogoča dodatno krmiljenje, zbiranje, obdelavo in združevanje podatkov iz področja tovarne za prenos v oblak. Integrirani OPC UA strežnik pa omogoča povezavo v lastne, Turck Cloud oblačne storitve, kot tudi v druge oblačne storitve, ki ta standard podpirajo, neodvisno od platforme.

Oblačne rešitve za industrijo 4.0 s prehodi Turck TCG20

Integracija v obstoječe omrežje

EDGE prehodi (EDGE gateways) v TCG20 družini produktov ponujajo več vmesnikov za enostavno integracijo v omrežje industrijske avtomatizacije in so za tako integracijo v obstoječe sisteme dovolj prilagodljivi. Vmesniki in protokoli omogočajo izmenjavo podatkov s PLC-ji na višjih ravneh v omrežju. Več različnih vmesnikov lahko deluje vzporedno, kar omogoča, da se postavljeni sistemi z obstoječimi krmilniki lahko hitro in brez težav vključijo v oblačno rešitev Turck cloud, brez potrebe za zamenjavo strojne opreme.

Zahvaljujoč vgrajenemu spletnemu in robnemu EDGE PLC z intuitivnim grafičnim vmesnikom se tudi podatki lahko obdelajo in pripravijo, po zahtevah TCG20 družine, brez dodatne strojne ali programske opreme. Nastavitve vmesnikov in EDGE PLC-ja se izvajajo s pomočjo grafičnega vmesnika neposredno na vgrajenem spletnem strežniku, brez dodatnih programskih orodij ali potratnega programiranja.

Oblačne rešitve za industrijo Turck v obstoječem omrežju
Oblačne rešitve za industrijo Turck v obstoječem omrežju
Oblačne rešitve za industrijo Turck v novih aplikacijah
Oblačne rešitve za industrijo Turck v novih aplikacijah

Rešitve za avtonomne aplikacije

S številnimi različicami master-slave protokolov lahko vgrajeni EDGE PLC iz serije TCG20 izvede več, kot samo poveže različne obstoječe sisteme, kar je naloga običajnih prehodov. Prehod TCG20 lahko z vgrajenim EDGE PLC deluje tudi kot krmilnik v omrežju, si izmenjuje podatke z oblačnim sistemom in avtonomno izvaja naloge lokalnega krmilnika. Zaradi vgrajene funkcije krmilnika v TCG20 tudi niso potrebni dodatni PLC-ji. EDGE PLC daje možnost tudi za umestitev v obstoječe omrežje. Na primer, če se podatki beležijo, obdelajo in prenašajo za potrebe aplikacij za preventivno vzdrževanje, se naprave, potrebne za to aplikacijo, lahko povežejo direktno na TCG20 in se obdelajo na tem krmilniku, neodvisno od obstoječih krmilnikov. S tako rešitvijo se lahko izognemo tveganim modifikacijam obstoječih krmilnikov.

Spletni EDGE PLC

Grafični vmesnik omogoča hitro in enostavno programiranje vgrajenega EDGE PLC na spletnem strežniku naprave, s pomočjo standardnega brskalnika in brez potrebe za dodatno programsko opremo ali licenco. Tako se podatki lahko enostavno zajamejo, obdelajo in prenašajo. Na voljo so glavne funkcije PLC-jev. Ima možnost za predstavitev preko portala do 8192 I/O vrednosti in 1024 spremenljivk. Možni sta dve različni uporabi TCG20. V prvi nastopa TCG20 kot prehod v Internet, vgrajeni PLC pa je v vlogi oblačne naprave (storitev). V drugi pa vgrajeni PLC predstavlja standarden PLC, medtem ko je TCG20 v vlogi oblačne naprave.

Oddaljeno vzdrževanje prek VPN klienta

Funkcija VPN klienta Vam omogoča varen in enostaven oddaljeni dostop za potrebe vzdrževanja. Vzporedno s povezavo z oblačno storitvijo, ta funkcija omogoča oddaljeni dostop do TCG20 ali drugih naprav v sistemu. VPN tunel lahko upravljate in nadzirate na enostaven način, neposredno s portala oblačne rešitve Turck Cloud.

Prilagodljivi radijski vmesniki

Dodatno k opciji za priključevanje TCG 20 v Internet omrežje z uporabo obstoječega Internet dostopa preko kabelske povezave ali WiFi, se lahko različica z UMTS modemom priključi v Internet tudi preko mobilnih omrežij 2G/3G/UMTS.  Mobilne in decentralizirane aplikacije se tako lahko povežejo v Internet enostavno in cenovno ugodno tudi v primerih, ko na lokaciji ne obstaja IT infrastruktura.

Različni tipi anten

Na voljo je veliko različnih tipov anten, kar omogoča prilagodljivost pri vključitvi TCG20 za različne tipe aplikacij. Poleg priključitve različnih tipov anten na samem ohišju naprave, se antena lahko pričvrsti tudi na kontrolno omaro ali na zid stavbe.

Podrobnosti prehodov Turck TCG20

Vmesniki:

 • 1/5 Ethernet priključki (10/100 Mbps)
 • 1 x serijski vmesnik RS232/RS485
 • 1 x CAN port
 • Wi-Fi klient/dostopna točka, IEEE 802.11 a/b/g/n, 2.4/5 GHz dual band, WPA/WPA2-PSK
 • UMTS 2G: GSM/GPRS/EDGE, 850–1900 MHz, 3G: UMTS/HSPA+, 800 do 2100 MHz

Master in slave protokoli:

 • Modbus TCP klient/strežnik
 • Modbus RTU klient/strežnik
 • CANopen klient/strežnik
 • OPC-UA klient/strežnik
 • MQTT klient
 • CODESYS mrežne spremenljivke

Funkcije:

 • Polna integracija v oblačno rešitev Turck Cloud
 • Vsa komunikacija kriptirana od konca do konca (TLS v1.2, AES128/AES256)
 • Vgrajen požarni zid
 • VPN klient
 • NAT usmerjevalnik
 • SNMP manager
 • DHCP strežnik
 • Določanje položaja s pomočjo trilateracije (samo pri različicah z UMTS)
 • Reža za SD kartico
 • Ura realnega časa

Spletna aplikacija EDGE PLC:

• Podatki se predhodno obdelajo in združijo
• Fukcije prehoda (angl. gateway) med protokoli
• Avtonomna logika in operacije na lokaciji
• Funkcijski bloki za vse običajne funkcije
• Spremembe tipov podatkov, logične operacije, operacije z biti in bajti, numerične operacije, krmiljenje, pomnilnik, pošiljanje in sprejemanje SMS, VPN, časovniki, itd.
• Oddaljeni dostop za nadzor testiranja in zagona
• Do 8192 I/O vrednosti in 1024 spremenljivk na portalu oblačne rešitve


Želite izvedeti več o prehodih Turck TCG20?


Oblačne rešitve za industrijo 4.0 Turck Cloud Solution

Oblačne rešitve za industrijo 4.0 imajo drugačne zahteve kot rešitve za privatne in poslovne uporabnike. Rešitev na področju industrijske avtomatizacije zaenkrat, zaradi posebnosti in težjih zahtev, ni dosti primerne ponudbe.  Z oblačno rešitvijo Turck Cloud je sedaj na voljo tudi oblačna rešitev, prilagojena za industrijske zahteve in je lahko nameščena lokalno v podjetju ali zunaj podjetja, v gostovanju. Kriptirana komunikacija omogoči potrebno podatkovno varnost, kot tudi dodatne funkcije, kot je nadzor in analiza proizvodnih procesov, kar oboje predstavlja korist za uporabnika.

Oblačne rešitve za industrijo Turck v aplikaciji
Oblačne rešitve za industrijo Turck v aplikaciji

Lastnosti oblačne rešitve za industrijo 4.0 Turck

Podatki uporabnika z dodano vrednostjo

Oblačna storitev za Turck Cloud predstavi čiste podatke uporabnikov na različnih kanalih in jih je možno analizirati neodvisno od procesov avtomatizacije. Ti podatki potem predstavljajo »digitalno kopijo« dejanskih podatkov v virtualnem svetu.

Dodatni podatki za pripravo na obdelavo podatkov

Oblačne rešitve za industrijo Turck Cloud ustvarjajo dodatne podatke iz senzorjev in modulov na področnih vodilih za avtomatizacijo (fieldbus). Ti se potem obdelajo najprej v področnih logičnih krmilnikih (FLC ozr. Field Logic Controller) z uporabo spletnega programskega okolja ARGEE.

Vključitev v obstoječe oblake

Oblačna rešitev Turck Cloud in produkti Turck omogočajo integracijo tako v oblak z lastnimi nadzornimi rešitvami in mrežno topologijo, kot tudi v oblačne rešitve drugih ponudnikov

Prilagojena lokalna oblačna rešitev

Oblačna rešitev Turck Cloud ponuja možnost prilagoditve funkcij za Vašo specifično aplikacijo avtomatizacije in lokalno izvedbo oblačne rešitve (privatni oblak).


Vas zanima kako deluje oblačna rešitev za industrijo Turck?

Želite izvedeti več o oblačnih rešitvah Turck Cloud Solutions?

Želite izvedeti več o tem, kako zaščititi osebe in predmete v industriji 4.0?


Možnosti za lokacijo in prilagoditve oblačne rešitve za industrijo 4.0

Gostovanje pri Turck-u

Vaša oblačna rešitev gostuje pri podjetju Turck, kar omogoči hitro uvedbo brez dodatne izgube časa in denarja.  Če uporabite Turck infrastrukturo kot storitev (IaaS – »Infrastructure as a Service«), ne potrebujete lastnega podatkovnega centra in z Vaše strani ni potrebno vzdrževanje in podpora.

Prilagojena rešitev z gostovanjem pri Turck-u

Izkoristite prednosti oblačne rešitve za industrijo 4.0 Turck Cloud brez izgube Vaših individualnih prilagoditev. Portal oblačne rešitve Turck Cloud lahko spremenite v skladu z Vašo grafično podobo (Corporate Design) in rešitev ponudite Vašim strankam.

Na Vaši lokaciji

Oblačne rešitve Turck Cloud ponujajo možnost za lokalno implementacijo v Vašem podatkovnem centru, tako z oblačnim strežnikom delate sami in brez zunanjih povezav.  Vsi podatki so povsem pod Vašim nadzorom.

Ob Vašem stroju

Oblačne rešitve Turck Cloud ponujajo možnost postavitev oblačnega strežnika ob »Vašem stroju«. S postavitvijo »ob stroj« dobite vse prednosti postavitve na Vaši lokaciji, vendar brez potrebe za lasten podatkovni center za ta strežnik ozr. za to lokalno oblačno rešitev.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Oblačne rešitve za industrijo Turck - glavna slika

Preberite sorodne novice:

Krmilnik VIPA 300S+ dolgoročna naložba

Krmilnik VIPA 300S+, kompatibilen s SIEMENSom

,

Z zanesljivim in takoj dobavljivim krmilnikom VIPA 300S+, kompatibilnim s SIEMENSom, enostavno in hitro povečajte vrednost in uporabnost svoje naprave!

Turck TBEC modul

Turck TBEC – hiter IP67 RFID vmesnik za EtherCat vodilo

, ,

Izkoristite kompakten Turck TBEC modul, s priklopom do 128 bralno-pisalnih glav, za zelo hitre aplikacije, tudi v zahtevnih industrijskih razmerah.

Modularni krmilnik Yaskawa SLIO

Modularni krmilnik in I/O sistem Yaskawa Vipa SLIO

,

Izjemno kompakten modularni krmilnik Yaskawa VIPA SLIO, vam s številnimi funkcijami in praktično obliko omogoča hitrejšo in cenejšo izvedbo vaših aplikacij.

EAGLE40 snippet

Industrijski požarni zid EAGLE40 naslednje generacije

,

Industrijski požarni zid Hirschmann Eagle40 ekonomsko najbolj učinkovito zmanjša kibernetsko tveganje pri avtomatizaciji vaše proizvodnje in procesov.