Barvni senzorji oz. kolorimeter Micro Epsilon serije CFO

Barvni senzorji oz. kolorimetri iz serije CFO podjetja Micro-Epsilon, so zelo natančni »True-color« senzorji, usklajeni z zaznavanjem človeškega očesa. Idealni so za hitro, brezkontaktno in zanesljivo prepoznavo barve (t.j. relativno merjenje barve) na področju avtomatizacije, nadzora proizvodnje in preverjanja kakovosti izdelkov. Na voljo sta različici colorSENSOR CFO100 in colorSENSOR CFO200.

 

Odlike barvnega senzorja iz serije CFO

Kontroler s stopnjo zaščite IP65 je v robustnem aluminijskem ohišju, senzor pa deluje v temperaturnem območju od -10 °C do +55 °C. Zaradi omogočenega dostopa preko inovativnega spletnega vmesnika, je barvni senzor oz. kolorimeter enostaven za uporabo. Priklop senzorja na PC preko Ethernet vmesnika uporabniku omogoča izbiro med številnimi nastavitvami delovanja ter dostop do grafičnih predstavitev rezultatov meritev.

Želite izvedeti več o kolometriji?

Kliknite tukaj in prenesite brošuro

Tipi senzorskih glav za barvni senzor iz serije CFO

CFO serija barvnih senzorjev izstopa na račun visoke barvne natančnosti ter sodobnih vmesnikov za enostavno intregracijo in intuitivno uporabo. Na kontroler se priključi ustrezen CFS senzor z integriranimi optičnimi vlakni. Izbor senzorja in optičnih vlaken je odvisen od merilne naloge.

Možne so številne kombinacije za:

 • Standardne senzorske glave z odbojem pod kotom CFS1, npr. za bleščeče površine
 • Cirkularne senzorske glave CFS2, npr. za tekstil, papir, kovinske barve
 • Transmisijske senzorske glava CFS3, npr. za prosojne materiale
 • Reflektivne senzorske glave z direktnim odbojem CFS4, npr. za kovino, plastiko, prevleke
 • Specialne glave
 • Možne so tudi meritve barve za vire svetlobe

Barvni senzorji serije CFO in njihove lastnosti

Barvni senzor oz. kolorimeter colorSENSOR CFO100 odlikujejo: dobra svetilnost LED vira (>130 lm), visoka natančnost, ponovljivost ∆E ≤ 0.5 ter Ethernet in RS232 vmesnik. Hitrost meritev je do 10 kHz. Shraniti je možno 256 barv iz 6 barvnih skupin. Kontrola barv poteka v L*a*b* / L*u*v* barvnih prostorih.

Barvni senzor oz. kolorimeter colorSENSOR CFO200 ima v svojem razredu eno največjih svetilnosti LED vira (>220 lm), ponaša se z visoko natančnostjo, ponovljivostjo ∆E ≤ 0.3 ter vmesniki Ethernet, RS232 in USB. Hitrost meritev je do 30 kHz. Shraniti je možno 320 barv iz 254 barvnih skupin. Poleg relativnega merjenja barve ga je možno učinkovito uporabiti tudi za razlikovanje med materiali ali prevlekami, med katerimi so zanemarlje razlike.

Barvni senzor oz. kolorimeter colorSENSOR CFO100

Barvni senzor oz. kolorimeter colorSENSOR CFO200

Barvni senzorji in primeri aplikacij

 • Avtomobilska industrija: kontrola barve in intenzitete avtomobilskih žarometov, primerjava barv posameznih elementov na vozilu
 • Strojegradnja: razlikovanje komponent glede na barvo
 • Tekstilna industrija: določanje koncentracije lakov in barv
 • Proizvodnja vijakov: preverjanje končne obdelave
 • Proizvodnja plastike: barvna kontrola pri izdelavi plastičnih PET steklenic, barvno razvrščanje plastičnih izdelkov po brizganju
 • Živilska industrija: preverjanje barve in nivoja tekočine, preverjanje etiket na steklenicah, preverjanje notranjosti pločevink glede na prevleko

Želite izvedeti več?

Izpolnite obrazec in kontaktirali Vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem Vam bomo pomagali z nasvetom in pri izboru optimalne rešitve.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

barvni senzorji

Preberite sorodne novice:

thicknessGAUGE

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon

,

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon izkoristite za izredno natančne meritve debeline različnih materialov in površin, po zelo ugodni ceni.

Laserski senzor razdalje optoNCDT ILR2250

Industrijski laserski senzor razdalje za merjenje velikih razdalj

,

Industrijski laserski senzor razdalje optoNCDT ILR2250 vam brezkontaktno, hitro in natančno izmeri velike razdalje v zahtevnih industrijskih aplikacijah!

Industrijski interferometer za zelo natančne brezkontaktne meritve

,

Industrijski interferometer z belo svetlobo za brezkontaktno meritev razdalje in debeline v nanometrskem območju v zahtevnih industrijskih aplikacijah!

Laserski triangulacijski senzor Micro-Epsilon za najbolj natančne meritve

,

Laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1900 je kompakten in robusten senzor, ki vam bo zagotovil natančne in zanesljive meritve na zahtevnih površinah!

Spektrometer Micro Eplion ACS700 za merjenje barv

,

Spektrometer ACS700 vam bo omogočil izredno natančno in hitro brezkontaktno merjenje barv in odtenkov izdelkov in snovi v industriji ter laboratorijih.