Barvni senzorji oz. kolorimeter Micro Epsilon serije CFO

Barvni senzorji oz. kolorimetri iz serije CFO podjetja Micro-Epsilon, so zelo natančni »True-color« senzorji, usklajeni z zaznavanjem človeškega očesa. Idealni so za hitro, brezkontaktno in zanesljivo prepoznavo barve (t.j. relativno merjenje barve) na področju avtomatizacije, nadzora proizvodnje in preverjanja kakovosti izdelkov. Na voljo sta različici colorSENSOR CFO100 in colorSENSOR CFO200.

 

Odlike barvnega senzorja iz serije CFO

Kontroler s stopnjo zaščite IP65 je v robustnem aluminijskem ohišju, senzor pa deluje v temperaturnem območju od -10 °C do +55 °C. Zaradi omogočenega dostopa preko inovativnega spletnega vmesnika, je barvni senzor oz. kolorimeter enostaven za uporabo. Priklop senzorja na PC preko Ethernet vmesnika uporabniku omogoča izbiro med številnimi nastavitvami delovanja ter dostop do grafičnih predstavitev rezultatov meritev.

Želite izvedeti več o kolometriji?

Kliknite tukaj in prenesite brošuro

Tipi senzorskih glav za barvni senzor iz serije CFO

CFO serija barvnih senzorjev izstopa na račun visoke barvne natančnosti ter sodobnih vmesnikov za enostavno intregracijo in intuitivno uporabo. Na kontroler se priključi ustrezen CFS senzor z integriranimi optičnimi vlakni. Izbor senzorja in optičnih vlaken je odvisen od merilne naloge.

Možne so številne kombinacije za:

 • Standardne senzorske glave z odbojem pod kotom CFS1, npr. za bleščeče površine
 • Cirkularne senzorske glave CFS2, npr. za tekstil, papir, kovinske barve
 • Transmisijske senzorske glava CFS3, npr. za prosojne materiale
 • Reflektivne senzorske glave z direktnim odbojem CFS4, npr. za kovino, plastiko, prevleke
 • Specialne glave
 • Možne so tudi meritve barve za vire svetlobe

Barvni senzorji serije CFO in njihove lastnosti

Barvni senzor oz. kolorimeter colorSENSOR CFO100 odlikujejo: dobra svetilnost LED vira (>130 lm), visoka natančnost, ponovljivost ∆E ≤ 0.5 ter Ethernet in RS232 vmesnik. Hitrost meritev je do 10 kHz. Shraniti je možno 256 barv iz 6 barvnih skupin. Kontrola barv poteka v L*a*b* / L*u*v* barvnih prostorih.

Barvni senzor oz. kolorimeter colorSENSOR CFO200 ima v svojem razredu eno največjih svetilnosti LED vira (>220 lm), ponaša se z visoko natančnostjo, ponovljivostjo ∆E ≤ 0.3 ter vmesniki Ethernet, RS232 in USB. Hitrost meritev je do 30 kHz. Shraniti je možno 320 barv iz 254 barvnih skupin. Poleg relativnega merjenja barve ga je možno učinkovito uporabiti tudi za razlikovanje med materiali ali prevlekami, med katerimi so zanemarlje razlike.

Barvni senzor oz. kolorimeter colorSENSOR CFO100

Barvni senzor oz. kolorimeter colorSENSOR CFO200

Barvni senzorji in primeri aplikacij

 • Avtomobilska industrija: kontrola barve in intenzitete avtomobilskih žarometov, primerjava barv posameznih elementov na vozilu
 • Strojegradnja: razlikovanje komponent glede na barvo
 • Tekstilna industrija: določanje koncentracije lakov in barv
 • Proizvodnja vijakov: preverjanje končne obdelave
 • Proizvodnja plastike: barvna kontrola pri izdelavi plastičnih PET steklenic, barvno razvrščanje plastičnih izdelkov po brizganju
 • Živilska industrija: preverjanje barve in nivoja tekočine, preverjanje etiket na steklenicah, preverjanje notranjosti pločevink glede na prevleko

 

Želite izvedeti več?

 

Izpolnite obrazec in kontaktirali Vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem Vam bomo pomagali z nasvetom in pri izboru optimalne rešitve.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

barvni senzorji

Preberite sorodne novice:

Spektrometer Micro Eplion ACS700 za merjenje barv

,

Spektrometer ACS700 vam bo omogočil izredno natančno in hitro brezkontaktno merjenje barv in odtenkov izdelkov in snovi v industriji ter laboratorijih.

Barvni senzorji Micro Epsilon serije CFO

,

Barvni senzorji vam bodo zagotovili zanesljivo in hitro brezkontaktno preverjanje barve v avtomatizaciji, pri nadzoru proizvodnje ter kakovosti izdelkov.

Brezkontaktno merjenje telesne temperature s termovizijsko kamero

,

Zagotovite brezkontaktno merjenje telesne temperature s termovizijsko kamero Micro Epsilon thermoIMAGER in zmanjšate možnost za prenos virusa med ljudmi.

Brezkontaktne meritve in pregled odprtin

, ,

Brezkontaktne meritve in pregled majhnih odprtin s sistemom boreCONTROL zagotavlja natančno in ponovljivo merjenje odprtin na vseh materialih.

Laserska kontrola pivskih steklenic

, ,

Spoznajte linijsko napravo scanCONTROL - rešitev s katero je bila omogočena laserska kontrola steklenic v polnilnicah in pivovarnah.