Induktivni senzorji pomika LVDT in LDR Micro-Epsilon

Micro-Epsilon vam ponuja širok nabor induktivnih senzorjev za merjenje pomikov in položaja: poleg standardnih senzorjev pomika LVDT in LDR ter induktivnih senzorjev EDS, tudi za vas prilagojene serijske modele za OEM potrebe. Izkoristite vrhunsko kvaliteto senzorjev tudi v tesnih prostorih in v industrijskih aplikacijah, ki zahtevajo zelo hitre meritve.

Izkoristite številne kombinacije senzorjev in krmilnikov

V naboru Micro-Epsilonovih induktivnih senzorjev pomika najdete: standardne LVDT in LDR senzorje z zunanjim krmilnikom, induktivne senzorje EDS z vgrajenim krmilnikom in serijske modele, prilagojene vašim OEM potrebam. Prav vsi vas bodo navdušili s svojo robustnostjo, dolgo življenjsko dobo, zanesljivostjo v zahtevnih razmerah, visoko ponovljivostjo in kakovostjo signala ter temperaturno stabilnostjo.

Kombinacija senzorjev in zmogljive generacije krmilnikov MSC povečuje možnosti in področja uporabe. Vsak senzor lahko upravljate z vsakim od krmilnikov. Poleg tega digitalni vmesniki, upravljanje preko računalnika in enostavna vključitev v industrijska vodila (angl. bus systems) podpirajo integracijo v različne industrije.

Kliknite in prenesite katalog

Induktivni senzorji pomika LVDT

LVDT induktivni senzorji z zunanjim krmilnikom so sestavljeni iz primarne in dveh sekundarnih tuljav z osno pomičnim jedrom. Izbirate lahko med dvema tipoma senzorjev, DTA-xG8 senzorji in DTA-xD senzorji.

DTA-xG8 senzorji

Senzorji pomika DTA-xG8 so zasnovani kot sonda s premerom le 8 mm. Merilna območja teh senzorjev, od ±1 mm do ±10 mm, vam omogočajo meritev in inšpekcijski pregled geometrije merjenca (npr. dolžine, širine, premera, debeline, globine, višine).

Konico senzorjev DTA-xG8 proti merjencu potisne ali vzmet ali pneumatski mehanizem. Na voljo so različne konice, odvisno od tipa merjenca.

Primeri uporabe senzorjev DTA-xG8

Zaradi različnih merilnih območij in konfiguracijskih nastavitev so merilniki DTA-xG8 primerni predvsem za meritve in nadzor dimenzij, npr. pri avtomatiziranem nadzoru kakovosti, raziskavah in razvoju ter spremljanju proizvodnje.

DTA-xD senzorji

Senzorji pomika DTA-xD, s premerom 10 mm ali 20 mm, lahko izkoristite predvsem za merjenje in nadzor gibanja, pomika, položaja, udarcev ter odklonov v vozilih, strojih in sistemih. Merilna območja teh senzorjev so od ±1 mm do ±25 mm, linearnost pa do 0,15% merilnega območja.

Senzorji so zasnovani kot cilinder, v katerem se prosto pomika bat, pritrjen na merjenca. Merilni proces poteka brezstično, zato ne prihaja do obrabe senzorja.

Induktivni senzorji pomika LDR

Za senzor linearnega premika LDR z zunanjim krmilnikom je značilna kratka, kompaktna oblika in majhen premer, le 8 mm. Ima le eno tuljavo s priklopom na srednji poziciji (angl. half-bridge). Merilna območja so 10 mm, 25 mm in 50 mm. 

Bat, ki se prosto giblje v ohišju senzorja, je pritrjen neposredno na merjenca.

Primeri uporabe senzorjev pomika LDR in DTA-xD

Cenovno ugodni senzorji LDR so še posebej primerni za namestitve v tesnih prostorih in v industrijskih aplikacijah, ki zahtevajo zelo hitre meritve. Oboji senzorji pa navdušujejo z dolgo življenjsko dobo in dolgotrajno stabilnostjo.

Zmogljivi in natančni krmilniki

Za vse zgoraj opisane modele induktivnih senzorjev pomika lahko uporabite enokanalni krmilnik MSC7401, 2-kanalni krmilnik MSC7802 ali pa 2-kanalne modularne krmilnike MSC7602 povežete v večkanalni sistem.

Krmilnike Micro-Epsilon lahko preprosto nastavite z gumbi na krmilniku ali preko računalnika. Kompaktno in robustno ohišje z IP67 zaščito bo kos različnim industrijskim aplikacijam v strojegradnji in avtomatizaciji.

Na voljo so vam tudi različni analogni izhodi, digitalni vmesniki RS485 ali dodatni moduli za PROFINET, EtherNet/IP, Ethernet in EtherCAT. Vsak od digitalnih vmesnikov zahteva svoj modul.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

Merilni sistem debeline z O-okvirjem Micro-Epsilon

Zanesljiv merilni sistem debeline z O-okvirjem Micro-Epsilon

,

Z vrhunskim sistemom thicknessGAUGE O.EC izjemno natančno izmerite debeline različnih materialov in se izognite stroškom in pomanjkljivostim ob sestavljanju sistema iz večih senzorjev.

Inductive displacement sensors M-E

Induktivni senzorji pomika Micro-Epsilon

,

Izkoristite robustnost, dolgo življenjsko dobo in zanesljivost senzorjev pomika za hitre meritve v tesnih prostorih in zahtevnih industrijskih aplikacijah.

3D snapshot senzorji

Precizni 3D snapshot senzorji za proizvodne linije

,

3D snapshot senzorje Micro-Epsilon izkoristite za natančne avtomatizirane meritve in preverjanje površin na proizvodni liniji in povečajte produktivnost!

thicknessGAUGE

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon

,

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon izkoristite za izredno natančne meritve debeline različnih materialov in površin, po zelo ugodni ceni.

Micro-Epsilon webinar: 3D sensors for integrators

Micro-Epsilon Webinar: 3D Sensors for geometry and surface inspections

,

26.1. ob 9h ali 27.1. ob 15.30 izvedite vse o visoko natančnih 3D senzorjih za nadzor geometrije in oblike predmetov ter kontrolo kvalitete njihove površine. Izkoristite jih za povečanje svoje produktivnosti!