Induktivni senzorji Uprox3 Turck

Induktivni senzorji Uprox3 proizvajalca Turck pripadajo seriji Faktor1 senzorjev, ki imajo enak doseg delovanja za vse kovine. Nova elektronika induktivnih senzorjev uprox3 omogoča vgradnjo te tehnologije tudi v manjša ohišja kot npr. gladka cilindrična ohišja premera 4mm ter ohišja M5 z razdaljo tipanja 1mm tudi v oplaščeni varianti. Zahvaljujoč novi zasnovi so krajša tudi ohišja ostalih cilindričnih variant.

Kljub velikim razdaljam zaznavanja, ki jih omogočajo obstoječi Uprox+ induktivni senzorji, pa nova serija povečuje doseg delovanja še za dodatnih 50% in to ne glede na vrsto zaznavane kovine. S tem Turck induktivni senzorji prevzemajo vodilno mesto glede na trenutno stanje tržišča.

V oplaščeni varianti to pomeni doseg 3mm v ohišju M8, 6mm v ohišju M12 in 10mm v ohišju M18. Stalni razvoj uprox tehnologije omogoča podjetju Turck doseganje omenjenih lastnosti brez kompromisov pri vgradnji in ostalih karakteristikah. Uprox3 senzorji tako omogočajo ne samo zanesljivo delovanje v obstoječih aplikacijah na daljših razdaljah, ampak odpirajo tudi možnosti povsem novih načinov uporabe.

Induktivni senzorji so imuni na motnje magnetnega polja in jih lahko uporabljamo tudi v zahtevnih okoljih, kot npr. za varilne aplikacije. Za slednje obstajajo variante v posebnih s teflonom prevlečenih  M8, M12 in M18 ohišjih. Kot njihovi predhodniki tudi serija uprox3 omogoča vrsto vgradnih možnosti in sicer popolnoma oplaščeno vgradnjo v vseh kovinah ter poglobljeno vgradnjo kot tudi natančno ponovljivo preklopno točko.

Induktivni senzorji uprox3

Želite izvedeti več o Uprox3 IO-Link induktivnih senzorjih?


uprox

Induktivni senzorji Uprox3 in njihova tehnologija

Že leta 1994 je Turck izdelal prve Faktor1 induktivne senzorje, ki so imeli namesto feritnega jedra zračno tuljavo. Induktivni senzorji so zaznavali tudi barvne kovine na enaki razdalji kot feromagnetne materiale. Zelo dobro so se obnesli v ekstremnih temperaturnih razmerah kot tudi v okolju z veliko elektromagnetnih motenj. Odlično so se izkazali pri varilnih aplikacijah, indukcijskih pečeh in linearnih pogonih.

Deset let kasneje je predstavljena tehnologija Uprox+, kjer navitje zamenjajo tuljave naparjene direktno na tiskano vezje. Nove generacije povečajo razdaljo tipanja in uvedejo nove načine vgradnje in uporabe, ki prej niso bile možne.

Uprox3 je novi mejnik na razvojni stopnji. Turck z novo tehnologija uspel povečati tipalne razdalje še za 50%. Pri tem se ohranja osnovna tehnologija saj je preizkušena v milijonih aplikacijah. Izboljšane lastnosti pa dosežejo z novo elektroniko na osnovi najnovejših integriranih vezij in proizvodnih tehnologij.

Tukaj lahko najdete tudi koristen članek o Uprox3 tehnologiji.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite še ostale sorodne novice

pretočni senzor FS+ Turck

Pretočni senzor FS+ za tekočine

,

Izkoristite koristi pretočnih senzorjev FS+ Turck za vašo aplikacijo: kompaktnost, trpežost, lahko nastavljivost, prilagodljivost in IO-Link komunikacijo!

senzorji Turck pametne rešitve

Pametne senzorske rešitve s senzorji Turck

,

Senzorji Turck so pravi vir podatkov za vaše aplikacije: robustni, natančni, enostavno nastavljivi in s širokim naborom rešitev z IO-Link komunikacijo!

Internet stvari za večjo učinkovitost proizvodnje

, ,

V Internet stvari povezan brezžični vibracijsko/temperaturni senzor Banner QM42VT vam bo pomagal povečati učinkovitost proizvodnje in zmanjšati stroške.

Ultrazvočni senzor za vsako aplikacijo

,

10 modelov ultrazvočnih senzorjev v ohišjih M8 in M12, s katerimi boste avtomatizirali procese, kjer induktivni, optični in kapacitivni senzorji odpovedo.

Merilne letve Turck naslovna slika

Merilne letve za obremenitve do 200 G

,

IP67 merilne letve z dolžino do 2 m, ki so primerne za težke pogoje. 5 kHz skeniranje bo zagotovilo delovale tudi med vibracijami ali udarci do sile 200G.