Cenovno atraktiven infrardeči pirometer za merjenje temperature do 400°C

Infrardeči pirometer ali termometer je prefinjeni sodobni senzor za merjenje temperature pri raziskavah in v industriji. Delovanje infrardečih pirometrov temelji na dejstvu, da vsako telo seva v infrardečem spektru, sevanje pa je odvisno od temperature in materiala. Vrhunski proizvajalec opreme za senzoriko Micro Epsilon pa vam sedaj ponuja tudi cenovno atraktivno različico infrardečega pirometra thermoMETER CS.

Hitro in brez-kontaktno merjenje visokih temperatur

Pirometer tako omogoča brez-kontaktno merjenje temperature. Le to pa je uporabno in pomembno predvsem tam, kjer zaradi visokih temperatur merjenje z drugimi metodami ni možno. Hkrati je merjenje z infrardečim termometrom v primerjavi s klasičnimi metodami izredno hitro in običajno traja med 1ms in 100ms.

Pomembna lastnost pirometrov je tudi zelo majhno merilno področje, saj je le to lahko veliko le 0,45mm.

Infrardeči senzor in njegovi sestavni deli

Vsak pirometer je sestavljen iz naslednjih poglavitnih sestavnih delov:

  • vhodna leča, ki določa velikost merilnega področja,
  • senzor za infrardeče sevanje,
  • ojačevalnik signala,
  • prikazovalnik.

Infrardeč pirometer za merjenje toplote vseh materialov

Infrardeči pirometer Micro Epsilon CS je namenjen za merjenje temperature od -40°C pa do 400°C, ki meri infrardeče sevanje z valovno dolžino 8 do 14µm. To pomeni, da je primeren za merjenje temperature vseh običajnih materialih, ki nastopajo v industriji. Pirometer ima analogni napetostni izhod, na voljo pa je tudi različica s termočlen izhodom.

V kompletu z infrardečim pirometrom boste prejmeli tudi programsko opremo CompactConnect, ki vam bo omogočila shranjevanje merjenjih rezultatov, grafične analize merjenja in tudi nastavljanje parametrov samega pirometra.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

KONTAKTIRAJTE NASPRIJAVITE SE NA NOVICEPREBERITE SORODNE NOVICE

Preberite sorodne novice:

Laserski merilniki za zahtevne industrijske aplikacije

,

Laserski merilniki ustvarjeni za natančne meritve hitre pomikov različnih vrst materialov, tudi v zahtevnih aplikacijah. Na voljo z različnimi vmesniki.

Najmanjši žični potezni senzorji

,

Najmanjši žični potezni senzorji Micro Epsilon, s katerimi boste zanesljivo merili linearne pomike, tudi pri zelo hitrih spremembah hitrosti vrvi

infrardeči pirometer Micro Epsilon Thermometer CS small

Infrardeči pirometer Micro Epsilon thermoMETER CS

,

Izredno natančen infrardeči pirometer Micro Epsilon thermoMETER CS, s katerim boste hitro brez-kontaktno merili temperaturo vseh običajnih materialov v industriji do 400°C.

Laserski merilnik Micro Epsilon optoNCDT 1750 mala

Laserski merilnik za hitre aplikacije

,

Kompakten in natančen laserski merilnik z napredno tehnologijo za hitre in optimalne meritve v vseh aplikacijah v industrijskih okoljih!