Kontrastni senzor za zanesljivo zaznavanje hitro premikajočih se predmetov

Kontrastni senzor KRT 18B iz Leuze za hitro in zanesljivo zaznavanje hitro premikajočih se predmetov. Predvsem v industriji pakiranja se vse pogosteje srečujemo z zahtevo po izjemno visokih zmogljivih senzorjih. Pri tem pa od senzorjev pričakujemo tudi visoko fleksibilnost, vzdržljivost in široko uporabnost. Ponuja ekstremno preprosto rokovanje, avtomatsko prilagajanje občutljivosti in  vgrajen dvokanalni IO-Link vmesnik. Poleg tega je se senzor ponaša še z izredno kompaktnim kovinskim ohišjem in je tako primeren tudi za uporabo v okoljih, kjer je zahtevana visoka stopnja čistoče.

Kontrastni senzor na voljo v 6 različnih modelih:

  • Standard, osnovna izvedba za najbolj preproste aplikacije.
  • Teach, verzija z dodanim LED prikazovalnikom za bolj preprosto nastavljanje preklopne točke.
  • MultiTurn potentiometer, verzija s potenciometromi za precizno nastavljanje preklopne točke.
  • Tacking, verzija, ki ma vgrajeno funkcijo za avtomatsko spreminjanje občutljivosti.
  • Speed, verzija s krajšim odzivnim časom, ki v tem primeru znaša zgolj 22.5µs in hitrostjo preklopa kar 22kHz.
  • Analog, verzija z analognih izhodom.
kontrastni senzor

kontrastni senzor

Glavne značilnosti senzorja

  • LED prikazovalnik na hrbtni strani senzorja nam omogoča preprosto in hitro nastavitev preklopne točke. Na voljo sta dve izvedbi senzorja, v prvi izvedbi imamo na hrbtni strani dva gumba s prvim določimo kaj je oznaka in z drugim kaj je ozadje. V drugi izvedbi pa imamo na hrbtni strani potenciometer s katerim ob pomoči LED prikazovalnika določimo preklopno točko.
  • Avtomatsko spreminjanje občutljivosti, to funkcijo imenujemo tudi tracking control. Funkcija vse skozi avtomatsko prilagaja občutljivost senzorja, na ta način senzor postane bolj robusten in manj občutljiv na prah, ki se nabere ne optičnih delih senzorja. Končnemu uporabniku pa predvsem podaljšuje čas med dvema čiščenjema senzorja. Funkcija pa je seveda še kako koristna, če se prične zmanjševati kontrast med oznako in ozadjem.
  • Več barvna LED svetloba. V senzor je vgrajena LED tehnologija v vseh treh osnovnih barvah (modri, rdeči in zeleni). Med nastavitvijo senzorja lahko sami ali pa to stori senzor avtomatsko izberemo ustrezno barvo LED, ki nam omogoča največji kontrast med oznako in ozadjem, na ta način senzor postane še bolj robusten in bolj univerzalen.

Želite izvedeti več o kontrastnem senzorju?

Primeri uporabe iz industrije

Kontrastni senzor uporaba v industriji

kontrastni senzor uporaba v industriji
kontrastni senzor uporaba v industriji

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

Fotoelektrični senzor DRT 25 za detekcijo vseh objektov

,

Fotoelektrični senzor DRT vam bo pomagal detektirati vse vrste objektov, neodvisno od njihove barve in oblike. Enostaven za uporabo in primeren tudi za zahtevnejša okolja...

Cilindrična fotocelica serije 412 Leuze Electronic - naslovna slika small

Cilindrična fotocelica za aplikacije z omejenim prostorom

,

Cilindrična fotocelica Leuze Electronic serije 412B, ki jo boste brez težav uporabili v aplikacijah z omejenim prostorom.

Fotocelica 25c Leuze Electronics - naslovna slika small

Fotocelica 25C Leuze electronic – sedaj še bolj zmogljiva

,

Fotocelica 25C je zaradi povečane zmogljivostne rezerve za 80% boljša od prejšnjih modelov. Višja stopnja zaščite pa omogoči uporabo v zahtevnih aplikacijah.

kontrastni senzor

Kontrastni senzor za zaznavanje hitrih predmetov

,

Kontrastni senzor Leuze v različnih modelih za okolja z zahtevano visoko stopnjo čistoče. Avtomatsko prilagajanje občutljivosti, dvokanalni IO-Link vmesnik.

Miniaturne fotocelice 3C Leuze Electronic

Miniaturne fotocelice za vse vrste aplikacij

,

Miniaturne fotocelice Leuze serije 3C v treh različnih modelih in primerne za vsako aplikacijo. Sedaj na voljo z boljšimi lastnostmi in še boljšo ceno.