Laserski merilniki Micro Epsilon optoNCDT 1750

Laserski merilniki optoNCDT 1750 podjetja Micro Epsilon vam bodo s svojim triangulacijskim sistemom delovanja pomagali meriti hitre in natančne meritve pomikov in položaja. Bistveno korist za vas predstavlja možnost enostavnih meritev pri zelo širokem razponu različnih vrst materialov oz. površin. Brez težav jih boste uporabili v zahtevnih industrijskih aplikacijah, saj se nahajajo v kompaktnem in robustnem ohišju ter so na voljo s številnimi različnimi vmesniki.

Laserski merilniki – zmogljivi tudi v aplikacijah z omejenim prostorom

Novi laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1750 ima znatno izboljšane zmogljivosti:

 • 3x višja frekvenca meritev za hitre merilne naloge
 • 2x višja ločljivost
 • Povečana linearnost za 25%

Zaradi kompaktne zasnove, vključno z vgrajenim krmiljenjem, pa boste lahko te zmogljivosti sedaj enostavno vgradili tudi v sisteme z omejenim prostorom. Tako boste olajšali tudi proces montaže in ožičenja.

Vse modele serije optoNCDT 1750 pa boste lahko tudi enostavno upravljali s pomočjo intuitivnega spletnega vmesnika in prednastavljenih programov.

Laserski merilniki z izboljšanim algoritmom delovanja

Pri optičnih meritvah velik izziv kompenzacija spreminjajočih se površin. Micro Epsilon je ta problem učinovito rešil z kombinacijo tehnologije RTSC in predhodno nastavljenih SMART programov. Senzorji optoNCDT 1750 bodo tako delali ne glede na vrsto in barvo materiala in vam omogočili enostavne meritve tudi pri mat ali bleščečih kovinah, prosojnih polimerih (plastika) ali organskih materialih.

Dodatno so izboljšali delovanje algoritma za napredno kompenzacijo časa osvetlitve glede na vrsto površine v realnem času RTSC – Real Time Surface Compensation. Ta določa čas osvetlitve tarče glede na vrsto površine v realnem času, kar omogoča zelo zanesljive meritve celo na reflektivnih površinah.

Laserski merilniki in njihove funkcionalnosti

 • Merilna območja (mm): 2 // 10 // 20 // 50 // 100 // 200 // 500 // 750
 • Linearnost od 1,6 µm naprej (± 0.06 – 0.09 % FSO)
 • Nastavljiva frekvenca meritve do 7.5 kHz
 • Analogni (4…20 mA; 0…5 V / 0…10 V) in digitalni izhodi (RS422 / 16 bit)
 • Kompaktna zasnova (z vgrajeno elektroniko):
  • 97 x 75 x 30 mm do 200 mm merilnega območja
  • 150 x 80 x 35 mm od 500 mm naprej
 • Prilagajanje časa osvetlitve glede na spreminjanje površine v realnem času (RTSC)
 • Predpripravljene in individualne nastavitve preko spletnega vmesnika
Kliknite tukaj in prenesite brošuro optoNCDT 1750
Laserski merilniki optoncdt 1750 z izboljšanim algoritmom delovanja
laserski merilniki in njihova konfiguracija v preglednem spletnem vmesniku

Poenostavite nastavitev laserskega senzorja

Novi spletni vmesnik poenostavlja nastavitve laserskega senzorja brez potrebe za dodatno programsko opremo. Predpripravljeni SMART programi so na voljo za številne vrste tarč, kot so kovine, plastike ali organski materiali.

V spletnem vmesniku je možno nastavljati hitrosti meritev do 7,5 kHz in prilagajati individualno glede na zahteve posamezne merilne naloge.

Algoritem za izbiro pravilnega vrha krivulje optične moči in preprečitve motenj omogoča zanesljive meritve tudi na naoljenih delih motorskih in prenosnih konstrukcij, kot tudi pri materialih s prevleko, merilnih objektih za steklom ali komponentah na nosilcu.  

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

Števec obiskovalcev – poskrbite za zdravje obiskovalcev

,

Izkoristite zanesljiv števec ljudi po privlačni ceni, zagotovite predpisano število oseb v prostoru in poskrbite za zdravje obiskovalcev in zaposlenih!

Spektrometer Micro Eplion ACS700 za merjenje barv

,

Spektrometer ACS700 vam bo omogočil izredno natančno in hitro brezkontaktno merjenje barv in odtenkov izdelkov in snovi v industriji ter laboratorijih.

Barvni senzorji Micro Epsilon serije CFO

,

Barvni senzorji vam bodo zagotovili zanesljivo in hitro brezkontaktno preverjanje barve v avtomatizaciji, pri nadzoru proizvodnje ter kakovosti izdelkov.