Laserski triangulacijski senzor za napredno avtomatizacijo

Laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1900 vam s svojo edinstveno kombinacijo robustnosti, kompaktnosti, hitrosti in zanesljivosti, zagotavlja optimalno izvedbo dinamičnih in pa izjemno natančnih meritev, tudi na zelo zahtevnih površinah. 

Laserski triangulacijski senzor naslednje generacije

Laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1900 je najnovejši model laserskih senzorjev podjetja Micro Epsilon. Slednje ustvarja napredne tehnične rešitve na področju avtomatizacije, zlasti tam, kjer potrebujete izjemno natančne meritve ali pregled.

Inovativni senzor optoNCDT 1900 lahko uporabite za dinamične meritve premikov, razdalje in položaja v avtomatizaciji in robotiki. Pri tem vam bo zagotovljena unikatna kombinacija visoke hitrosti, kompaktne zasnove in natančnosti. Integriran visoko zmogljiv krmilnik bo poskrbel za zelo hitro in natančno obdelavo in izpis merilnih vrednosti.

Senzor lahko izkoristite v aplikacijah, kjer potrebujete najvišjo stopnjo natančnosti meritev. Avtomatizirate lahko merilne naloge na področju avtomatizacije, avtomobilske industrije, 3D tiska, koordinatnih merilnih naprav CMM in marsikje drugje.

Laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1900

Zagotovite natančne meritve, neobčutljive na svetlobo okolice

Za optimizacijo signala je pri laserskem triangulacijskem senzorju optoNCDT 1900 prvič na voljo funkcija dvostopenjskega povprečenja vrednosti merjenja. To omogoča linearen signal tudi pri merjenju robov in stopnic. Predvsem pri meritvah hitro gibljivih objektov, vam tako povprečenje zagotovi zelo visoko stabilnost in natančnost meritve (± 0,02%).

Senzor optoNCDT 1900 vključuje napredne algoritme za napredno kompenzacijo časa osvetlitve glede na vrsto površine (Advanced Surface Compensation). S tem vam zagotavlja stabilne in zanesljive meritve tudi na zelo zahtevnih površinah.

Sočasno je precej zmanjšana njegova občutljivost na osvetlitev okolice (do 50.000 lux), kar ga v njegovem razredu uvršča na sam vrh glede odpornosti na svetlobo. S frekvenco meritev do 10 kHz si boste zagotovili izjemno hitre meritve.

Laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1900 in njegove funkcionalnosti

Izkoristite funkcionalnosti kot so:

  • Merilna območja (mm): 10 // 25 // 50, kmalu pa bodo na voljo dodatna območja
  • Linearnost od 2 µm naprej (± 0,02% FSO)
  • Nastavljiva frekvenca meritve do 10 kHz
  • Analogni (4…20 mA; 0…5 V / 0…10 V) in digitalni izhodi
  • Digitalni vmesniki (RS422 / 18 bit)
  • Vmesniški modul za PROFINET / EtherNet/IP
Kliknite tukaj in prenesite brošuro
laserski triangulacijski senzor - enostavna namestitev
laserski triangulacijski senzor - enostavna namestitev

Laserski triangulacijski senzor prilagojen za enostavna in natančno namestitev

Novi, patentirani koncept montaže vam bo omogočil natančno in ponovljivo postavitev laserskega triangulacijskega senzorja optoNCDT 1900. Montaža senzorja s pomočjo vgradnih tulcev samodejno poravna senzor v idealen položaj za merjenje. Tako boste lahko enostavno zamenjali senzor, hkrati pa zagotovili še večjo natančnost pri izpolnjevanju merilnih nalog

Zahvaljujoč majhnosti (70 x 31 x 45 mm), lahkosti in stabilnemu aluminijastemu ohišju, lahko ta laserski triangulacijski senzor namestite tudi v prostorsko omejeno okolje. Senzor ima stopnjo zaščite IP67.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali Vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem Vam bomo pomagali z nasvetom in pri izboru optimalne rešitve.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

thicknessGAUGE

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon

,

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon izkoristite za izredno natančne meritve debeline različnih materialov in površin, po zelo ugodni ceni.

Laserski senzor razdalje optoNCDT ILR2250

Industrijski laserski senzor razdalje za merjenje velikih razdalj

,

Industrijski laserski senzor razdalje optoNCDT ILR2250 vam brezkontaktno, hitro in natančno izmeri velike razdalje v zahtevnih industrijskih aplikacijah!

Industrijski interferometer za zelo natančne brezkontaktne meritve

,

Industrijski interferometer z belo svetlobo za brezkontaktno meritev razdalje in debeline v nanometrskem območju v zahtevnih industrijskih aplikacijah!

Laserski triangulacijski senzor Micro-Epsilon za najbolj natančne meritve

,

Laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1900 je kompakten in robusten senzor, ki vam bo zagotovil natančne in zanesljive meritve na zahtevnih površinah!

Spektrometer Micro Eplion ACS700 za merjenje barv

,

Spektrometer ACS700 vam bo omogočil izredno natančno in hitro brezkontaktno merjenje barv in odtenkov izdelkov in snovi v industriji ter laboratorijih.