Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE

Merilni sistem ThicknessGAUGE podjetja Micro-Epsilon, je sistem za izredno natančne meritve debeline in za nadzor kakovosti različnih materialov, tudi kompleksno strukturiranih. Omogoča vam visoko natančnost meritev ± 0,25 μm in merjenje debeline do 25 mm. Izognite se težavam ob samostojni sestavi sistema iz večih senzorjev in izkoristite že pripravljen merilni sistem tako v proizvodnji kot v laboratoriju.

 

 

Merilni sistem debeline z edinstvenim razmerjem med zmogljivostjo in ceno

Dobavitelj preciznih senzorskih rešitev Micro-Epsilon vam ponuja merilni sistem debeline thicknessGAUGE, sistem za visoko natančne brezkontaktne meritve debeline vaših materialov. Ta kompakten, že pripravljen sistem, vam nudi visoko natančnost meritev ± 0,25 μm in merjenje debeline do 25 mm. Z več modeli z različnimi tipi senzorjev, različnimi merilnimi območji in merilnimi širinami, lahko merite debelino in nadzorujete kakovost različnih materialov in površin, pri čemer izkoristite odlično razmerje med zmogljivostjo in ceno.

Z merilnim sistemom thicknessGAUGE Micro-Epsilon zapolnjuje vrzel med svojimi enostavnejšimi rešitvami, npr. thicknessSENSOR, in kompleksnimi in dragimi namenskimi sistemi thicknessCONTROL za merjenje kovine, plastike,  gume in drugih materialov. Tako v proizvodnji kot v laboratoriju vas bo sistem thicknessGAUGE prepričal z naslednjimi prednostmi:

  • Primernostjo za različne vrste površin in materialov na račun različnih senzorskih tehnologij,
  • Integrirano zmogljivo programsko opremo za upravljanje in analizo,
  • Samodejno kalibracijo,
  • Idealnim razmerjem med zmogljivostjo in ceno.

 

 

 

 

 

Merilni sistem debeline, brez pomanjkljivosti in dodatnih stroškov

Ob poskusu samostojne sestave sistema za merjenje debeline iz posameznih senzorjev, le težko zagotovite optimalne mehanske nastavitve, kalibracijo in funkcionalnosti merilnega sistema. Ob odpravi pomankljivosti nezadovoljive rešitve pa vas čakajo dodatni stroški. Že izdelan merilni sistem thicknessGAUGE za merjenje debeline, vam bo poleg prihranka denarja, prihranil tudi čas in skrbi.

Kliknite in prenesite brošuro thicknessGAUGE

Glavne značilnosti merilnega sistema debeline

Raznolikost senzorskih tehnologij

Merilni sistem debeline thicknessGAUGE je primeren tako za meritve v proizvodnji kot laboratoriju. Na voljo so vam trije sistemi z različnimi tipi senzorjev:

  • sistem thicknessGAUGE.laser z laserskim triangulacijskim senzorjem za splošni tip tarč,
  • sistem thicknessGAUGE.confocal s konfokalnim senzorjem za izjemno natančnost in
  • sistem thicknessGAUGE.laser profile z laserskim profilnim senzorjem za strukturirane površine. 

Fleksibilnost pri izbiri tehnologije, povezana z lastnim razvojem in proizvodnjo vseh senzorjev v podjetju Micro Epsilon, vam omogoča optimalno izbiro senzorjev in optimalne rezultate glede na vrsto površine merjenca, tip merjenca in glede na zahtevano zmogljivost sistema. Merilni sistem thicknessGAUGE lahko uporabite v širokem naboru aplikacij, saj omogoča meritve različno širokih merjencev v različnih merilnih območjih.

 

Optimalna sestava merilnega sistema

Merilni sistem thicknessGAUGE je popolnoma izdelan in pripravljen za uporabo. Zgrajen je iz stabilnega C-okvirja, na katerem sta dva senzorja za meritev razdalje, ki merita debelino merjenca z izračunom razlike razdalj. Pred dostavo sta senzorja ustrezno izravnana, sistem pa tovarniško kalibriran za vašo aplikacijo.

Posebna linearizacija obeh senzorjev na C-okvirju omogoča boljšo končno natančnost sistema v primerjavi z natančnostjo posameznega senzorja. Celoten sistem se napaja s 24 V, kar vam omogoča enostavnejšo postavitev in integracijo.

Merilni sistem thicknessGAUGE je v linearni osi elektromehanskega pogona, ki premika senzorski sistem iz izhodiščnega položaja na mesto merjenja. Glede na potrebe vaše aplikacije lahko sistem izvaja meritev na fiksnem mestu (npr. na sredini ali na robu merjenca), po sinusoidi ali pa izmenično na dveh ali več mestih.

 

Avtomatska kalibracija

Merilni sistem thicknessGAUGE je opremljen z vgrajeno enoto za avtomatsko kalibracijo. Meritev in preverjanje certificiranega merilnega bloka se izvaja periodično, ob povratku senzorskega sistema v izhodiščni položaj. S kalibracijo sistem zagotavlja optimalno natančnost in odpravlja morebitne odklone v izmerjeni razdalji med senzorjema ob temperaturnih spremembah. Periodo kalibracije lahko nastavite glede na vaše potrebe, kalibracija pa traja le nekaj sekund in omogoča praktično neprekinjeno merjenje.

Zmogljiva programska oprema za upravljanje in analizo

Vsi merilni sistemi thicknessGAUGE so opremljeni z industrijskim panelnim PC za večtočkovni dotik. Na njem je naložena thicknessCONTROL programska oprema iz precej dražjih namenskih sistemov thicknessCONTROL.

Način meritve je lahko meritev debeline na fiksnem položaju, meritev debeline profila ob potovanju senzorjev ali meritve večih longitudinalnih trendov. Temu primerne so na voljo različne možnosti predstavitve izmerjenih procesnih vrednosti. Vključena je tudi statistično procesna kontrola vseh meritev, ki vam omogoča lasten širok nabor avtomatskih preverjanj.

Izkoristite lahko še druge funkcionalnosti za dokumentiranje in procesno kontrolo: podatkovno bazo za produkte, podatkovno bazo za arhiv proizvodnje, statistično ocenjevanje, kot tudi nadzor mejnih vrednosti, ob uporabi digitalnih področnih vmesnikov.

Merilni sistem debeline thicknessGAUGE in primeri uporabe

Merilni sistem thicknessGAUGE je primeren za aplikacije meritev tako plastičnih filmov, tkanega materiala, lesa, keramike, gumijastih trakov, kot tudi kovinskih filmov, trakov in plošč. Odličen je tudi na področju proizvodnje baterij, z možnostjo meritve debeline materialov za gorivne celice in baterijske filme, s prevlekami ali brez.

Različni tipi merilnega sistema debeline thicknessGAUGE

Laserski triangulacijski senzorji za splošne tipe tarč

Sistem thicknessGAUGE.laser za merjenje debeline uporablja laserska triangulacijska senzorja, ki omogočata veliko frekvenco meritev (do 4 kHz) in izjemno natančnost (do ±4 / ±20 µm). Merilni sistem thicknessGAUGE.laser je idealen za vaše meritve standardnih materialov kot so: plastika, les, kovine, vključno s trakovi, ploščami in pločevino. Širina meritve je do 400 mm.

Konfokalni senzorji za izjemno natančnost

Sistem thicknessGAUGE.confocal za meritev debeline uporablja konfokalna senzorja. Sistem vam omogoča izredno natančnost (±0.25 µm, 2 sigma) in visoko hitrost meritev (do 5 kHz). Ta inovativna merilna tehnika vam dodatno omogoča meritve na kompleksnih materialih kot so: reflektivne, bleščeče, prozorne ali polprozorne površine. Širina meritve je do 400 mm.

Laserski profilni senzorji za strukturirane površine

Sistem thicknessGAUGE.laser profile za meritev debeline uporablja profilna skenerja. Omogoča tako merjenje strukturiranih površin, kot tudi meritve materialov z geometrijskimi vzorci, vključno z reliefnimi površinami ali perforiranimi ploščami. Natančnost meritve je ±0.5 µm pri frekvenci meritev do 100 Hz.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

thicknessGAUGE

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon

,

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon izkoristite za izredno natančne meritve debeline različnih materialov in površin, po zelo ugodni ceni.

Laserski senzor razdalje optoNCDT ILR2250

Industrijski laserski senzor razdalje za merjenje velikih razdalj

,

Industrijski laserski senzor razdalje optoNCDT ILR2250 vam brezkontaktno, hitro in natančno izmeri velike razdalje v zahtevnih industrijskih aplikacijah!

Industrijski interferometer za zelo natančne brezkontaktne meritve

,

Industrijski interferometer z belo svetlobo za brezkontaktno meritev razdalje in debeline v nanometrskem območju v zahtevnih industrijskih aplikacijah!

Laserski triangulacijski senzor Micro-Epsilon za najbolj natančne meritve

,

Laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1900 je kompakten in robusten senzor, ki vam bo zagotovil natančne in zanesljive meritve na zahtevnih površinah!

Spektrometer Micro Eplion ACS700 za merjenje barv

,

Spektrometer ACS700 vam bo omogočil izredno natančno in hitro brezkontaktno merjenje barv in odtenkov izdelkov in snovi v industriji ter laboratorijih.