3D snapshot senzorji SurfaceCONTROL 3D 3500

Skupina zmogljivih in preciznih 3D snapshot senzorjev podjetja Micro-Epsilon je namenjena avtomatiziranim meritvam geometrije in oblike predmetov na proizvodni liniji ter kontroli kvalitete njihove površine. Izkoristite njihovo izredno visoko ločljivost, ponovljivost meritev, široko merilno območje ter celovita orodja za programsko opremo za povečanje produktivnosti!

3D snapshot senzorji nove generacije

Doslej je zajemanje 3D slike temeljilo na dolgotrajnem postopku snemanja 2D profilov kot osnove za obdelavo in ustvarjanje 3D oblaka točk. Sedaj je svetovno znani proizvajalec zmogljivih senzorskih rešitev Micro-Epsilon uvedel produktno skupino visoko natančnih 3D snapshot merilnih senzorjev. Ti vse potrebne informacije zajemajo naenkrat, s čimer se bistveno skrajša čas pridobivanja podatkov in obdelave. Primerni so za avtomatizirane meritve geometrije, oblike in za kontrolo kvalitete površine predmetov na proizvodni liniji.

SurfaceCONTROL 3D 3500 so 3D snapshot senzorji s kompaktno zasnovo in izjemno visoko resolucijo po Z-osi (od 1,0 µm). Z izjemno ponovljivostjo (do 0,4 µm) postavljajo nov mejnik v precizni 3D merilni tehnologiji. Zahvaljujoč visoki zmogljivosti, lahko zanesljivo zaznajo celo najmanjša odstopanja nivoja, npr. razliko v višini pinov v integriranih vezjih. Z visoko hitrostjo obdelave podatkov (do 2,2 milijona 3D točk na sekundo) lahko povečajo produktivnost vaših aplikacij.

 

Kliknite in prenesite brošuro 3D snapshot senzorji

Način delovanja 3D snapshot senzorjev

Senzorji surfaceCONTROL 3D 3500 delujejo po principu optične triangulacije robnih točk, kar omogoča neposredno 3D merjenje objektov. Z matričnim projektorjem se zaporedje vzorcev projicira na površino ciljnega objekta. Svetlobo teh vzorcev posnameta dve kameri na obeh straneh matričnega projektorja. Iz posnetega zaporedja slik se nato ustvari tridimenzionalna površina ciljnega objekta.

Na voljo sta dva modela surfaceCONTROL 3D 3500 snapshot senzorjev. Pokrivata različno merilno območje in globinsko ostrino. Oba modela že s pasivnim hlajenjem omogočata polno integracijo v industrijske aplikacije, saj dosegata stopnjo zaščite IP67. Za delovanje pri višjih temperaturah je na voljo aktivno hlajenje.

 

3D snapshot senzorji za najrazličnejše aplikacije

Senzor surfaceCONTROL 3D 3500 je primeren za širok nabor aplikacij, vključno s: 3D meritvijo zelo preciznih mehanskih delov; merjenjem širine, kota nagiba in položaja zakovic; odkrivanjem napak na površinah; pregledom ravnosti integriranega vezja; pregledom planarnosti PCBja pred vstavljanjem elementov; odkrivanjem in ocenjevanjem prelomov na diskih sklopke; preverjanjem kompletnosti elektronskih komponent na PCBjih; 3D prepoznavo vtisnjenih tekstov, ki jih zaradi premajhnega kontrasta ni možno zaznati z 2D obdelavo slik; pregledom višine in debeline lepilnih kroglic na ohišjih pametnih telefonov; in določanjem napak oz. odstopanja oblike na brizganih delih.

 

Enostavnejša integracija programske opreme

3D snapshot senzor surfaceCONTROL 3D podpira najnovejše standarde GigE Vision in GenICam za enostavno integracijo v programsko opremo za obdelavo slik drugih proizvajalcev. Na voljo je tudi celovit komplet za razvoj programske opreme (Software Development Kit; SDK), ki vam omogoča razvoj lastne programske opreme za analizo.

V obseg dobave in ceno opreme je vključena tudi Micro-Epsilon 3D View programska oprema, s priročnim uporabniškim vmesnikom za surfaceCONTROL senzorje. Ta oprema omogoča hiter zagon, preverjanje senzorja, nastavitev in optimizacijo parametrov ter pravilno pozicioniranje merilnega objekta in senzorja. 3D View lahko uporabite tudi za zagon pridobivanja podatkov. Omogoči vam vizualizacijo 3D podatkov in jih, v različnih oblikah datotek (ASCII, CSV, STL, PLY), izvozi za nadaljnjo obdelavo. Še posebej koristna je za sistemske integratorje, saj jim omogoča dostop do vseh parametrov GenICam in poenostavlja integracijo programske opreme. Grafični prikaz trajanja merjenja vam omogoča časovni nadzor procesnega cikla pri vaših aplikacijah na proizvodni liniji.

 

Oglejte si webinar

Spoznajte SurfaceCONTROL 3D, ki je nova generacija senzorjev za 3D zajem in nadzor geometrije, oblike in površine objektov. Kamera ustvari 3D oblak točk, ki se ovrednoti in dodatno obdela s programsko opremo Micro-Epsilon. V 30 minutnem webinarju in 10 minutnem Q&A dodatku boste izvedeli nekaj osnovnih podatkov o senzorjih SurfaceCONTROL 3D: kako delujejo, kaj počno in kje vse jih lahko s pridom uporabite.

Vnesite email in prejeli boste povezavo do video posnetka.

Realni 3D podatki, brez podatkovnih izgub

Programska oprema 3DInspect podjetja Micro-Epsilon je zmogljivo orodje za nastavitev parametrov senzorja in industrijskih merilnih aplikacije z modeli senzorjev SC3510. Ti vključujejo pripravo 3D podatkov že v senzorju. Programska oprema, vključena v obseg dobave in ceno opreme, posreduje rezultate meritev iz senzorja prek Ethernet-a v tridimenzionalni obliki. Ti 3D podatki so na osebnem računalniku nadalje obdelani, ovrednoteni in ocenjeni z merilnimi algoritmi v 3DInspect. Po potrebi jih lahko shranite in pošljete prek Etherneta na nadzorno enoto. Poleg hitrega izpisa podatkov prek Gigabit Ethernet, senzor ponuja še dodaten digitalni I/O vmesnik. Opcijski 2D/3D prehod oz. gateway pa prenos izmerjenih vrednosti omogoča še s povezavami prek EtherNet/IP, PROFINET in EtherCAT.

 

DefMap3D, za posamezno površinsko analizo

DefMap3D je celovita programska rešitev za odkrivanje in analizo napak na površinah. Ni vključena v standardni obseg dobave in ceno opreme. Zajema vse komponente in procese za postavitev, konfiguracijo in oceno pri inšpekcijskih nalogah. Odlikuje jo široka paleta funkcij, od analize posameznih delov, meritev majhnih serij, do robotsko podprtih pregledov več merilnih polj. Z makro ukazi lahko avtomatizirate nadzor senzorjev, izračun oblaka 3D točk (point cloud) in odkrivanje napak.

Kot del analize površin programska oprema ponuja več metod za odkrivanje in objektivno vrednotenje napak na površini v okviru pridobjenih podatkov o površini. Usmerjena uporaba različnih vrst filtrov lahko zmanjša učinke površinskih struktur (npr. zrnatost). Programska oprema na koncu ustvari poročilo z rezultati inšpekcijskega pregleda. Na voljo vam je oprema z različnimi funkcijami za obdelavo podatkov, katerih zmogljivost je vezana na tip merilne naloge (npr. različice »Digital shape«, »Digital stone«, »Digital light tunnel«).

 

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

3D snapshot senzorji

Precizni 3D snapshot senzorji za proizvodne linije

,

3D snapshot senzorje Micro-Epsilon izkoristite za natančne avtomatizirane meritve in preverjanje površin na proizvodni liniji in povečajte produktivnost!

thicknessGAUGE

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon

,

Merilni sistem debeline ThicknessGAUGE Micro Epsilon izkoristite za izredno natančne meritve debeline različnih materialov in površin, po zelo ugodni ceni.

Laserski senzor razdalje optoNCDT ILR2250

Industrijski laserski senzor razdalje za merjenje velikih razdalj

,

Industrijski laserski senzor razdalje optoNCDT ILR2250 vam brezkontaktno, hitro in natančno izmeri velike razdalje v zahtevnih industrijskih aplikacijah!

Industrijski interferometer za zelo natančne brezkontaktne meritve

,

Industrijski interferometer z belo svetlobo za brezkontaktno meritev razdalje in debeline v nanometrskem območju v zahtevnih industrijskih aplikacijah!

Laserski triangulacijski senzor Micro-Epsilon za najbolj natančne meritve

,

Laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1900 je kompakten in robusten senzor, ki vam bo zagotovil natančne in zanesljive meritve na zahtevnih površinah!