Spektrometer ACS700 za merjenje barv

Spektrometer ACS700 podjetja Micro-Epsilon je sistem za merjenje barv, ki omogoča brezkontaktno relativno in absolutno merjenje barv. Poleg primerjanja barv z referenčnimi vrednostmi (t.j. preverjanja barv), je torej možna tudi identifikacija barv z določitvijo njihovih koordinat v izbranem 3D barvnem prostoru (t.j. prepoznava barv).

Zaradi izjemno hitrega spektrometra je colorCONTROL ACS700 primeren za tiste aplikacije, v katerih morajo biti barve in odtenki izdelkov na proizvodni liniji preverjeni zelo natančno. Hkrati je v industriji ali laboratorijih nepogrešljiv takrat, ko kontaktna meritev ni primerna, meritev pa mora biti izvedena z visoko stopnjo natančnosti.

Kliknite tukaj in prenesite katalog
spektrometer ACS700

Spektrometer ACS700 in njegove lastnosti

Spektrometer ACS700 ima nastavljiv »Standardni vir osvetlitve« (A, C, D65, D50, D75, E, F4, F7, F11, izključeno za samosvetleče objekte) za »Standardnega opazovalca« (2°, 10°). Možni barvni prostori za prikaz barve so XYZ, L*a*b*, L* u* v* in L*c*h. Sistem spektralno zaznava in ocenjuje vidno svetlobo v razponu 390–780 nm, s korakom 5 nm, tako za celoten barvni spekter, kot tudi za posamezno barvno vrednost. Zajem in obdelava podatkov poteka v realnem času, z možnostjo integracije v sistem z RS422 in EtherCAT vmesnikom, ali digitalnimi I/O.

Spektrometer colorCONTROL ACS700 omogoča tako relativno meritev barve (barvna razdalja od referenčne barve), kot tudi absolutno meritev. Resolucija ΔE je 0.01, ponovljivost ΔE pa boljša od 0.03 (srednja) in od 0.08 (maksimalna). Spremljanje, konfiguriranje in prikaz meritev so možni preko integriranega spletnega vmesnika ali preko terminalske aplikacije.

Tipi senzorskih glav za spektrometer ACS700

Na kontroler spektrometra ACS700 se priključi ustrezen CFS senzor z integriranimi optičnimi vlakni. Izbor senzorja in optičnih vlaken je odvisen od merilne naloge. Možne so številne kombinacije za:

 • Standardne senzorske glave z odbojem pod kotom ACS1, standardna kota 45°x:0° ali 30°x:0°; za splošne merilne naloge
 • Cirkularne senzorske glave ACS2, geometrija krožno 45°c:0°; npr. za strukturirane, zelo odsevne površine in svetleče kovine
 • Transmisijske senzorske glave ACS3; za prosojne materiale ali meritev samosvetlečih (npr. LED) objektov
spektrometer in senzorska glava 1
spektrometer in senzorska glava 2
spektrometer in senzorska glava 3

Primeri aplikacij v katerih lahko uporabite spektrometer ACS700

 • Kovinska industrija: barvne meritve prebarvanih ali galvaniziranih kovinskih trakov
 • Merjenje barve prosojnega stekla in optike na proizvodni liniji
 • Merjenje barvnega gradienta (PET, PVC folije, steklo, optika)
 • Merjenje barve na proizvodni liniji PET filma
 • Merjenje barve plastičnih delov na proizvodni liniji po brizganju
 • Nadzor nad spreminjanjem barve plastike v odvisnosti od temperature
 • Merjenje barve tekočin (npr. v industriji lakov, barv, drugo)
 • Meritev barvne homogenosti LED panelov (RGB)

 

uporaba spektrometra ACS700

Želite izvedeti več?

Izpolnite obrazec in kontaktirali Vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem Vam bomo pomagali z nasvetom in pri izboru optimalne rešitve.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

spekrometer

Preberite sorodne novice:

Spektrometer Micro Eplion ACS700 za merjenje barv

,

Spektrometer ACS700 vam bo omogočil izredno natančno in hitro brezkontaktno merjenje barv in odtenkov izdelkov in snovi v industriji ter laboratorijih.

Barvni senzorji Micro Epsilon serije CFO

,

Barvni senzorji vam bodo zagotovili zanesljivo in hitro brezkontaktno preverjanje barve v avtomatizaciji, pri nadzoru proizvodnje ter kakovosti izdelkov.

Brezkontaktno merjenje telesne temperature s termovizijsko kamero

,

Zagotovite brezkontaktno merjenje telesne temperature s termovizijsko kamero Micro Epsilon thermoIMAGER in zmanjšate možnost za prenos virusa med ljudmi.

Brezkontaktne meritve in pregled odprtin

, ,

Brezkontaktne meritve in pregled majhnih odprtin s sistemom boreCONTROL zagotavlja natančno in ponovljivo merjenje odprtin na vseh materialih.

Laserska kontrola pivskih steklenic

, ,

Spoznajte linijsko napravo scanCONTROL - rešitev s katero je bila omogočena laserska kontrola steklenic v polnilnicah in pivovarnah.