Photoneo 3D kamera za strojni vid 

Photoneo 3D kamera za strojni vid je kamera z najvišjo ločljivostjo na svetu, ki vam bo omogočila natančen, hiter in robusten zajem 3D slik dinamičnih objektov! 

3D kamera za strojni vid z najvišjo ločljivostjo

3D kamera za strojni vid MotionCam-3D je ključni del opreme za 3D strojni vid podjetja Photoneo. S svojo opremo to vrhunsko podjetje skrbi za večjo učinkovitost in optimizacijo postopkov izdelave in sestavljanja produktov. Nepogrešljivi so predvsem v avtomobilski, logistični in elektronski panogi ter v živilstvu in medicini.

Kamera za strojni vid MotionCam-3D je zaradi svoje inovativnosti prejela številne nagrade. Omogočila vam bo hiter, robusten in natančen zajem 3D slik objektov, celo tistih v gibanju!

S svojo patentirano tehnologijo paralelne strukturirane svetlobe zajame podrobne oblake točk objektov, ki se hitro gibajo. Za razliko od stereo ali ToF kamere, pri tem ne prihaja do kompromisa med hitrostjo zajema in kakovostjo zajetih slik.

Oglejte si webinar in spoznajte več!
3D kamera za strojni vid je na voljo v 4 modelih

Ne sklepajte kompromisov med hitrostjo in zanesljivostjo!

Zaradi tehnologije paralelne strukturirane svetlobe 3D kamera za strojni vid MotionCam-3D ni občutljiva na vibracije, svetlobo v okolici in zmanjšanje ostrine na račun gibanja. Lahko se torej zanesete, da vam bo zagotovila zajem slik brez deformacij in drugih artefaktov, tudi v spremenljivih razmerah.

Kamera Photoneo MotionCam-3D je leta 2020 prejela tudi nagrado IERA (Innovation and Entrepreneurship in Robotics and Automation), ki je po besedah proizvajalca Photoneo eno najpomembnejših priznanj v svetu robotike.

Ključne lastnosti 3D kamere za strojni vid

  • Ločljivost 0,9 Mpx za dinamične in 2 Mpx za statične objekte,
  • Hitrost zajema do 20 slik/sekundo,
  • Zajem slik objektov v gibanju do hitrosti 40 m/s,
  • Površina zajema od 343 x 507 mm do 1836 x 2495 mm (odvisno od modela kamere),
  • IP65 ohišje,
  • PoE napajanje.

5 različnih velikosti – vsaka za svoj tip aplikacije

3D kamera za strojni vid je na voljo v 4 modelih

Zmogljiva in robustna 3D kamera za strojni vid

Photoneo MotionCam-3D dodatno odlikuje zmogljiva grafično procesna enota, ki lahko obdela kar 15 milijonov 3D točk na sekundo. Procesiranje slik in rekonstrukcija oblakov točk se vrši kar v 3D kameri in zato ne obremenjuje osebnega ali industrijskega računalnika s katerim je povezana. Tako  vam bo na voljo vsa procesorska moč, potrebna za izvedbo lastnih meritev in obdelav zajetih oblakov točk.

Zaradi zaščite pred vdorom vode in prahu (zaščitni razred IP65) je 3D kamera ustrezna za zahtevna industrijska okolja. Možnost napajanja prek mrežnega kabla (PoE) dolžine do 30 metrov, vam bo poenostavila namestitev v tovrstna okolja.

Z uporabnim dosegom od 36 cm do 3 m, je 3D kamera primerna za širok spekter področij uporabe. Uporabite jo lahko tako v industriji kot v logistiki in drugod.

Kliknite in prenesite datasheet 3D kamere MotionCam L
3D kamera za strojni vid in njen software Phoxi Control

Hitro in enostavno nastavite parametre

Z brezplačnim programskim orodjem PhoXi Control lahko Photoneo MotionCam-3D kamero za strojni vid nastavite hitro in enostavno. Programsko okolje vam bo med drugim omogočilo nastavitev različnih parametrov delovanja ter ogled in shranjevanje zajetih oblakov točk.

Podobno kot Photoneo PhoXi 3D Scanner, je MotionCam-3D kamera podprta v razvojnih okoljih Adaptive Vision Studio, Halcon, LabView ter Matrox Imaging.

Napredni uporabniki in sistemski integratorji pa imate na voljo tudi API za programska jezika C++ in C#.

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali Vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem Vam bomo pomagali z nasvetom in pri izboru optimalne rešitve.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Photoneo 3D kamera za strojni vid

Preberite sorodne novice:

3D kamera za strojni vid Photoneo MotionCam-3D

,

3D kamera za strojni vid Photoneo MotionCam vam bo omogočila natančen, hiter in robusten zajem slik dinamičnih objektov v vseh aplikacijah.

Brezkontaktno merjenje: 3D PhoXi skener in Adaptive Vision Studio

Brezkontaktno merjenje s 3D strojnim vidom

,

Brezkontaktno merjenje s 3D strojnim vidom vam omogoča hitre, natančne in ponovljive meritve in kontrolo izdelkov najrazličnejših oblik in dimenzij!

Adaptive Vision Deep Learning

Adaptive Vision Deep Learning vam bo z metodo globokega učenja dodatno poenostavil izdelavo aplikacij strojnega vida za najširši nabor aplikacij.