3D kamere za strojni vid

3D kamere za strojni vid Basler blaze so druga generacija univerzalno uporabnih in izredno preciznih time-of-flight 3D kamer. Z njihovo pomočjo boste na cenovno dosegljiv način v vaši aplikaciji zagotovili zajemanje 3D posnetkov v realnem času. Z najnovejšo tehnologijo globinskega ToF senzorja Sony DepthSense, GigE vmesnikom in ločljivostjo VGA je Basler blaze primeren za lokalizacijo in določanje lege različnih objektov v prostoru, merjenje volumna in detekcijo ovir. Kamera je lahko uporabljena v raznolikih industrijskih okoljih.

Basler blaze deluje na principu merjenja časa preleta svetlobe (ang. ToF – time-of-flight), pri čemer uporablja tehnologijo z laserskimi diodami VCSEL v bližnje infrardečem (NIR) svetlobnem spektru z valovno dolžino 940 nm. Tako je kamera primerna za zajem kakovostnih 3D slik tudi v okolju osvetljenem z naravno svetlobo. Prav tako pa je neobčutljiva na kontrast.

Merilni princip ToF kamer temelji na merjenju časa, ki ga potrebuje svetloba za pot od svetlobnega vira kamere do objekta in nazaj do senzorja kamere. Z večanjem razdalje se poveča tudi čas preleta svetlobe. Merjenje razdalje pa je možno z ustrezno sinhronizacijo svetlobnega vira in senzorja za zajem od objekta odbite svetlobe.

3D kamere za strojni vid, primerne za vsako aplikacijo

3D kamera Basler blaze je primerna za različne naloge v industrijski avtomatizaciji, logistiki in medicini. S kompaktnim in robustnim ohišjem je idealna tudi za vgradnjo v avtonomna vozila in mobilne robote za namen navigacije, izogibanja oviram in zajema okolja. Z vgrajenim objektivom in očem nevidno osvetlitvijo je Basler blaze kompaktna enota z IP67 zaščito, ki ne vsebuje premičnih komponent. Zaradi majhne mase je idealna za namestitev na robotsko roko.

Gigabitni GigE podatkovni vmesnik in od platforme neodvisen programski vmesnik omogočata enostavno integracijo v različne industrijske sisteme ter uporabo v sistemih z več kamerami. Integracijo dodatno olajšajo prosto dostopni programski primeri. Kamera podpira tudi standarda GigE Vision in GenICam.

Želite izvedeti več o 3D kameri za strojni vid Basler blaze?

Kliknite tukaj in prenesite brošuro

3D kamere za strojni vid in njihov princip delovanja

Kamera je zmožna zajeti slike, ki vsebujejo podatke o razdalji, intenziteti in nivoju zaupanja v opravljene meritve. Hkrati lahko zajame in obdela 3D oblak točk in 2D sivinske slike v realnem času s hitrostjo 30 sik na sekundo, pri čemer ne obremenjuje procesorja ciljnega sistema oz. računalnika. Integriran senzor Sony DepthSense IMX556PLR-C s strukturo slikovnih točk CAPD (ang. Current Assisted Photonic Demodulator) skupaj s slikovnim tipalom CMOS z osvetlitvijo od zadaj omogoča precizno zaznavo objektov z ločljivostjo 640 x 480 slikovnih točk in milimetrsko točnostjo v merilnem območju do 10 metrov. Merilno območje je tako primerno tudi za aplikacije, ki zahtevajo zajem večji objektov, kot sta recimo dve Euro paleti ali celo manjši avtomobil.

1. Primer posnetka 3D kamere za strojni vid Basler blaze – škatle na paleti

 

2. Primer posnetka 3D kamere za strojni vid Basler blaze – sadje v škatli

 

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

Basler boost CXP kamere

Basler boost: CXP kamere visoke ločljivosti 20/30/45 MP

,

Basler boost CXP kamere z visoko kakovostjo in hitrim zajemom slike ter velikim vidnim poljem jamčijo zanesljivo kontrolo v vaši proizvodnji in logistiki.

Basler boost set – kamera in vmesnik za nižje stroške

,

Znižajte stroške integracije z Basler boost setom. Kamera bo zajemala slike v visoki ločljivosti, CXP-12 vmesnik pa zagotovil bliskovit prenos podatkov.

3D kamere za strojni vid Basler blaze po privlačni ceni

,

3D kamere za strojni vid so univerzalno uporabne in precizne time-of-flight kamere. s katerimi boste na dosegljiv način zajemali 3D posnetke v realnem času

Industrijska kamera Basler ace U

,

Industrijska kamera z zmogljivim senzorjem Exmor R in ločljivostjo 20MP, s katero boste zanesljivo nadzirali kvaliteto tiskanih vezji in kakovost visoko resolucijskih zaslonov

Embedded Vision Starter Kit z dart USB kamero

,

Embedded Vision Starter Kit z UP procesno ploščo in kompaktno Baslerjevo »Board-level« kamero dart lahko sedaj naročite kar preko spletne trgovine.