Adaptive Vision Studio in Library, programsko okolje in knjižnica

Adaptive Vision Studio podjetja Adaptive Vision, je UČINKOVITO razvojno programsko okolje namenjeno uporabnikom in inženirjem za strojni vid. Vključuje obsežen nabor zmogljivih orodij za analizo slik.

Adaptive Vision Studio je INTUITIVEN

Programsko okolje AV Studio vam bo omogočilo hitro izdelavo tipičnih aplikacij strojnega vida brez programerskega predznanja. Zaradi svoje prilagodljivosti pa je okolje primerno tudi za razvoj obsežnih in zahtevam naročnikov prilagojenih projektov.

Intuitiven uporabniški vmesnik okolja Adaptive Vision Studio temelji na medsebojnem povezovanju funkcij za obdelavo slik, v programu poimenovanih »filtri«. Ti so predstavljeni kot funkcijski grafični bloki, kar močno poenostavi programiranje. Inženir se lahko tako osredotoči le na razvoj logike aplikacije strojnega vida, saj mu ni treba poznati sintakse programskega jezika.

Programsko okolje Adaptive Vision Studio vključuje več kot 1000 temeljito preizkušenih in optimiziranih filtrov za obdelavo slik in podatkov v aplikacijah strojnega vida, tako 2D kot 3D. Na voljo so filtri za pred-procesiranje slik, kalibracijo kamer, lokalizacijo objektov, analizo oblik, 1D in 2D merjenje, branje črtnih in 2D kod, OCR, analizo histogramov, morfologijo in še mnogo drugih. Filtri so optimizirani za popoln izkoristek modernih večjedrnih procesorjev s SSE2 in AVX instrukcijami ter prekašajo konkurenčne rešitve po hitrosti izvajanja.

Učinkovit uporabniški vmesnik

Enostavno programiranje

Adaptive Vision Studio je ZMOGLJIV

Programiranje v okolju poteka po principu povleci-spusti (drag & drop). Uporabnik v knjižnici filtrov poišče za nalogo primernega, ga vstavi v programsko zanko (1), nastavi pripadajoče parametre (2) in ga poveže z drugimi filtri ali pa izbere predogled rezultata filtra (3).

Razvoj aplikacije je dodatno poenostavljen z možnostjo sprotne vizualizacije rezultatov, tako slikovnih kot tudi številskih in drugih podatkov. Uporabnik lahko v realnem času opazuje kako spremembe parametrov vplivajo na zajeto sliko ali druge meritve. Programsko okolje Adaptive Vision Studio vključuje tudi HMI Designer, s katerim je možno zgraditi napredne grafične uporabniške vmesnike. Razvoj celotne aplikacije strojnega vida se lahko tako izvede v enotnem programskem okolju.

Želite brošuro o programski rešitvi?

Kliknite tukaj in prenesite brošuro

Poglejte kako enostavno lahko sprogramirate vaš prvi AV Studio program!

Adaptive Vision Studio je PRILAGODLJIV

Programsko okolje je skladno s standardi kot sta GigE Vision in GenICam. Dodatno podpira številne proizvajalcem lastne protokole oz. API-je. Zato je program združljiv z večino kamer za strojni vid na tržišču, vključno z modeli proizvajalcev Basler, Photoneo, Allied Vision, Baumer, Dalsa, FLIR, Matrix Vision, Photon Focus in XIMEA.

Program je možno dodatno razširiti z vključitvijo novih filtrov, ki temeljijo na uporabniku lastni C/C++ programski kodi ali drugih programskih knjižnicah. S pomočjo dobro opisane predloge je integracija tovrstne kode hitra in enostavna. Prav tako je možno uspešno izvoziti programe izdelane v programskem okolju AV Studio v C++ ali .NET kodo. Na ta način lahko algoritme strojnega vida vključimo v aplikacije napisane v programskih jezikih C++, C# ali VB.

Poleg grafičnega programiranja je, s programsko knjižnico Adaptive Vision Library, zmogljive filtre iz programskega okolja AV Studio možno vključiti v lastne programe z jasno in opisno kodo.

Prepričajte se o izjemnih lastnostih programskega okolja in knjižnice – video predstavitve primerov.

Pregleden programski urejevalnik

Adaptive Vision Studio brošura

Želite dodatne informacije o programski rešitvi?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

3D kamera za strojni vid Photoneo MotionCam-3D

,

3D kamera za strojni vid Photoneo MotionCam vam bo omogočila natančen, hiter in robusten zajem slik dinamičnih objektov v vseh aplikacijah.

Brezkontaktno merjenje: 3D PhoXi skener in Adaptive Vision Studio

Brezkontaktno merjenje s 3D strojnim vidom

,

Brezkontaktno merjenje s 3D strojnim vidom vam omogoča hitre, natančne in ponovljive meritve in kontrolo izdelkov najrazličnejših oblik in dimenzij!

Adaptive Vision Deep Learning

Adaptive Vision Deep Learning vam bo z metodo globokega učenja dodatno poenostavil izdelavo aplikacij strojnega vida za najširši nabor aplikacij.