Brezkontaktno merjenje s 3D strojnim vidom

Brezkontaktno merjenje s 3D strojnim vidom vam omogoča hitre, natančne in ponovljive meritve in kontrolo izdelkov najrazličnejših oblik in dimenzij!

Brezkontaktno merjenje – hitro in fleksibilno

Brezkontaktno 3D merjenje s strojnim vidom je inovativni merilni sistem. Nastal je kot rezultat sodelovanja podjetij Photoneo in Adaptive Vision, vodilnih na svojem področju. S svojo opremo za 3D strojni vid podjetje Photoneo učinkovito skrbi za večjo učinkovitost in optimizacijo postopkov izdelave in sestavljanja produktov. Nepogrešljivi so predvsem v avtomobilski, logistični in elektronski panogi ter v živilstvu in medicini.

Podjetje Adaptive Vision pa s svojo vrhunsko programsko opremo omogoča hitro in enostavno oblikovanje logike aplikacije strojnega vida. Izkoristite lahko knjižnico prednastavljenih modulov in se namesto s podrobnostmi programskega jezika raje ukvarjate z optimizacijo logike aplikacije strojnega vida.

Običajne meritve, opravljene s klasičnimi metodami kontaktnega merjenja, so ponavadi zamudne in nefleksibilne. Z merilnim sistemom za brezkontaktno 3D merjenje s strojnim vidom pa boste meritve izvedli neprimerno hitreje.

Merilni sistem za brezkontaktno merjenje s 3D strojnim vidom

Hitro brezkontaktno merjenje z veliko kontrolnimi točkami

Merilni sistem vam bo omogočil hitrejšo kontrolo merjencev. V prednosti boste predvsem v primeru, ko morate na merjencu izmeriti več kontrolnih točk, npr. pri preverjanju ravnosti površine. Za natančno izvedbo meritev vam ne bo treba premikati merjenca ali merilnega sistema. Zato bo mehanska postavitev celotnega merilnega sistema ter strege merjenca veliko enostavnejša za vas.

Primer izvedbe meritve:

(A) oblak točk zajet s 3D skenerjem

Brezkontaktno 3d merjenje: oblak točk s 3D skenerjem

(B) oblak točk v programskem okolju

Brezkontaktno 3d merjenje: oblak točk v programskem okolju

(C) oblak točk s kontrolno ravnino

Brezkontaktno 3d merjenje: oblak točk s kontrolno ravnino

Lastnosti merilnega sistema za brezkontaktno merjenje

Na voljo so vam različne velikosti 3D skenerjev PhoXi podjetja Photoneo. Z izborom boste lahko maksimalen volumen kontrole sistema prilagodili svojim potrebam. Rang površine kontrole je med 118 x 78 mm in 1954 x 1459 mm.

Prilagodljiv merilni sistem vam bo omogočil izvedbo brezkontaktnih meritev izdelkov najrazličnejših oblik in dimenzij. Pri tem pa se boste še vedno lahko zanesli na visoko točnost in ponovljivost meritev.

S programskim okoljem Adaptive Vision Studio podjetja Adaptive Vision boste lahko izkoristili številne možnosti prikaza, obdelave ter prenosa zajetih meritev prek različnih komunikacijskih protokolov, kot so:

  • Modbus,
  • TCP/IP,
  • PROFINET.

Vašim potrebam prilagodljiv je tudi grafični vmesnik programa.

 

Brezkontaktno 3d merjenje

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali Vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem Vam bomo pomagali z nasvetom in pri izboru optimalne rešitve.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice:

3D kamera za strojni vid Photoneo MotionCam-3D

,

3D kamera za strojni vid Photoneo MotionCam vam bo omogočila natančen, hiter in robusten zajem slik dinamičnih objektov v vseh aplikacijah.

Brezkontaktno merjenje: 3D PhoXi skener in Adaptive Vision Studio

Brezkontaktno merjenje s 3D strojnim vidom

,

Brezkontaktno merjenje s 3D strojnim vidom vam omogoča hitre, natančne in ponovljive meritve in kontrolo izdelkov najrazličnejših oblik in dimenzij!

Adaptive Vision Deep Learning

Adaptive Vision Deep Learning vam bo z metodo globokega učenja dodatno poenostavil izdelavo aplikacij strojnega vida za najširši nabor aplikacij.

Adaptive Vision Studio in Library

Izkoristite rešitev Adaptive Vision Studio ter brez znanj programiranja sestavite program za analizo slik in tako nadgradite vašo aplikacijo za strojni vid.

Basler boost set – kamera in vmesnik za nižje stroške

,

Znižajte stroške integracije z Basler boost setom. Kamera bo zajemala slike v visoki ločljivosti, CXP-12 vmesnik pa zagotovil bliskovit prenos podatkov.