Pozicijska stikala Schmersal PS 

Pozicijska stikala, ki zaradi modularnega dizajna omogočajo uporabo prav v vsaki aplikaciji namenjeni za višjo varnost pri delu s stroji.

Pozicijska stikala imajo pri Schmersalu dolgo tradicijo in predstavljajo eno od glavnih področij njihovega delovanja. Po uspešni in uveljavljeni seriji pozicijskih stikal PS116, podjetje sedaj tradicijo nadaljuje z družino stikal serije PS.

Ponujajo vam dve skupini pozicijskih stikal PS2xx in PS3xx. Z obema skupinama boste zagotovili visoko varnost pri delu s stroji, kategorije 1 po varnostnem standardu ISO 14119. Zaradi visokih zahtev varnostnega standarda, boste zanesljivo varovali procese pri detekciji položaja gibajočih se delov strojev in zaščitne opreme. Tako boste lahko pozicijska stikala uporabili v vseh industrijskih okoljih.

Modularni in primerni za vsako aplikacijo

Stikala so na voljo v plastičnem ali kovinskem ohišju, ki vam bodo postregla z zaščito pred vplivi okolja IP66 in IP67. Prečni presek ohišja stikal skupine PS2xx dosega 30 x 30mm, ohišja skupine PS3xx pa dimezije 40 x 40mm. V slednji skupini vam je na voljo tudi razširjeni verzija ohišja 59mm. Tako kot pri stikalih serije PS116, je možno tudi pri obeh novih serijah enostavno izmenjevati različne tipe aktivatorjev, enostavno je nastaviti tudi zasuk aktivatorjev v korakih po 45°.

Želite datasheet za pozicijska stikala Schmersal PS?

Kliknite tukaj in prenesite brošuro pozicijskih stikal.

KLIKNITE IN PRENESITE DATASHEET!

Spoznajte stikala družine PS

Pozitivno vodeni kontakti

Obe skupini stikal sta dobavljivi z do tremi skočnimi ali drsnimi kontakti. Vsi mirovni kontakti so pozitivno vodeni kar vam, v skladu s standardom IEC 60947-5-1, omogoča, da jih boste lahko uporabili v varnostne namene.

Nivo varnosti PL e

V kombinaciji z varnostnimi moduli lahko posamezno stikalo uporabite do varnostnega nivoja PL d. V kolikor pa uporabite dve stikali, dosežete varnostni nivo PL e, v skladu z evropsko direktivo varnosti ISO 13849-1. 

Hiter priklop

Priklop je možen z uvodnico M20 ali M12 konektorjem. Za hitrejši priklop so priključki kontaktov zasukani za 45°. Pri plastičnih izvedbah se pokrovček zapira na zatič, s čimer dodatno prihranimo čas pri montaži.

Želite naš katalog?

Izberite tiskan ali digitalni katalog!

KLIKNITE TUKAJ IN SI OGLEJTE KATALOG!

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali Vas bomo v najkrajšem možnem času. Z veseljem Vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Spodaj lahko najdete še novice o povezanih produktih!

Varnostno stikalo z zaklepanjem AZM40

Varnostno stikalo z zaklepanjem Schmersal AZM40

,

Varnostno stikalo z zaklepanjem AZM40 poskrbi za visoko silo zaklepanja vaših najmanjših drsnih in tečajnih vrat, nameščenih pod različnimi koti!

varnostno stikalo z zaklepanjem AZM150

Varnostno stikalo z zaklepanjem Schmersal AZM150

,

Varnostno stikalo z zaklepanjem AZM150 za drsna in tečajna vrata lahko uporabite tudi na manjših napravah in izkoristite izredno prilagodljivost montaže.

Varnostno relejski modul SRB-E

Varnostno relejski moduli Schmersal SRB-E

,

Večnamenski varnostno relejski moduli vam omogočajo enostaven in učinkovit nadzor vseh običajnih varnostnih senzorjev in elektromehanske varnostne opreme!

Večfunkcijski varnostni modul Schmersal PROTECT SELECT

,

Večfunkcijski varnostni modul vam bo zagotovil prihranke ob načrtovanju projekta, ožičenju, programiranju oz. nastavitvah ter funkcijskem testiranju.

Varnostni Profinet I/O vmesnik Schmersal SFB

,

Varnostni Profinet I/O vmesnik Schmersal, s katerim enostavno spremljate status varnostne izhode redundantno priključenih varnostnih naprav.