Varnostni modul PROTECT SRB

Varnostni modul SRB v dveh novih izvedbah

Varnostni modul Schmersal PROTECT SRB-E je dopolnil družino večfunkcijskih varnostnih modulov Schmersal PROTECT SRB-E. Sedaj sta vam na voljo dva dodatna modula (SRB-E-302FWS-TS in SRB-E-402FWS-TS) za zagotovitev varnosti strojev in za spremljanje preostalega nevarnega gibanja.

  • V osnovnem modelu SRB-E-302FWS-TS sta kombinirani funkciji nadzora ustavitve vrtečega se orodja in varnostnega časovnika za varno ustavitev stroja.
  • Varnostni moduli SRB-E-402FWS-TS vključujejo še dodatno funkcijo nadzora odpiranja vrat in s tem predstavlja edinstven modul na tržišču s tremi varnostnimi funkcijami.

Varnostni modul in njegove lastnosti

  • nivo zaščite: do PL-e, SIL3
  • varnostna kategorija: do 4
  • napajalna napetost: 24VDC
varnostni modul

Poskrbite za varno ustavitev

Modul s funkcijo varne ustavitve vrtečega se orodja stalno meri trenutno frekvenco vrtenja orodja stroja iz priključenih senzorjev, ter to primerja z nastavljeno ciljno vrednostjo (mejna frekvenca za varno ustavitev). Tako varnostni moduli zaznajo, kdaj je mejna frekvenca za varno ustavitev dosežena in takrat aktivira varnostni izhod. Za varno ustavitev vrtečega se orodja oz. delov stroja, ki imajo enak čas ustavitve vrtenja (motor, zobniki, greda), se modul SRB-E-FWS-TS lahko uporabi tudi kot varnostni rele s časovnikom (zakasnjen varnostni izklop, varnostna funkcija STO). Ko modul doseže nastavljeni čas, se varnostni izhod aktivira.

varnostni modul SCHMERSAL serije SRB-E

Modul SRB-E-402FWS-TS omogoča tudi dvokanalni nadzor nad varnostnim stikalom z zaklepanjem, ter z ali brez zaznavanja kratkostičnih povezav. Ta modul v primeru nevarnega gibanja onemogoči odpiranje varnostnih vrat, ter z drugo varnostno funkcijo, funkcijo nadzora odpiranja vrat, zagotovi varen izklop. Dodatno, varnostni izhodi preprečujejo ponoven zagon stroja, dokler so vrata odprta.

Funkcijo delovanja varnostnega modula ter mejno frekvenco ali vrednost časovnika se izbere s pomočjo dveh rotacijskih stikal pod pokrovčkom. LED diode na modulu javljajo način delovanja in tudi vrsto in lokacijo napake, kar pohitri analizo napak in skrajša čas nedelovanja stroja.

Varnostnemu modulu lahko nastavimo mejno frekvenco za varno ustavitev med 0.5 Hz in 10 Hz ali časovnik za varno ustavitev med 0.5 s in 3000 s.

Želite izvedeti več o varnostnem modulu PROTECT SRB-E?

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice

Varnostni modul Schmersal s funkcijo za varno ustavitev

,

Varnostni modul Schmersal vam je sedaj na voljo v dveh večfunkcijskih modelih, s katerimi boste zagotovili varnost in spremljali nevarno gibanje stroja.

Pozicijska stikala Schmersal PS - small

Pozicijska stikala Schmersal serije PS

,

Izkoristite modularni dizajn in stikalo uporabite prav v vsaki aplikaciji namenjeni za višjo varnost pri delu s stroji.

Upravljalna konzola Schmersal BDF 200-SD

Upravljalna konzola Schmersal, s podporo za SD vodilo

,

Upravljalna konzola, ki omogoča povezavo na SD vodilo. Olajša vezavo do 31 varnostnih naprav v serijo in priklop preko vmesnika na standardna industrijska vodila,

Zbirni modul za varnostne signale Schmersal PFB in PDM SMALL

Schmersal zbirni modul za varnostne signale

,

Enostavno povežite varnostne naprave na varnostne module, zmanjšajte stroške napeljav in olajšajte priklop varnostnih senzorjev in stikal!

Varnostno stikalo Schmersal AZM 400

Varnostno stikalo z zaklepanjem AZM400

,

Varnostno stikalo Schmersal AZM400, ki z RFID zaznava aktivator in z bistabilnim motorskim pogonom zaklepa zatič ter tako nudi najvišjo stopnjo varovanja.