Varnostni modul PROTECT SRB

Varnostni modul SRB v dveh novih izvedbah

Varnostni modul Schmersal PROTECT SRB-E je dopolnil družino večfunkcijskih varnostnih modulov Schmersal PROTECT SRB-E. Sedaj sta vam na voljo dva dodatna modula (SRB-E-302FWS-TS in SRB-E-402FWS-TS) za zagotovitev varnosti strojev in za spremljanje preostalega nevarnega gibanja.

  • V osnovnem modelu SRB-E-302FWS-TS sta kombinirani funkciji nadzora ustavitve vrtečega se orodja in varnostnega časovnika za varno ustavitev stroja.
  • Varnostni moduli SRB-E-402FWS-TS vključujejo še dodatno funkcijo nadzora odpiranja vrat in s tem predstavlja edinstven modul na tržišču s tremi varnostnimi funkcijami.

Varnostni modul in njegove lastnosti

  • nivo zaščite: do PL-e, SIL3
  • varnostna kategorija: do 4
  • napajalna napetost: 24VDC

varnostni modul

Poskrbite za varno ustavitev

Modul s funkcijo varne ustavitve vrtečega se orodja stalno meri trenutno frekvenco vrtenja orodja stroja iz priključenih senzorjev, ter to primerja z nastavljeno ciljno vrednostjo (mejna frekvenca za varno ustavitev). Tako varnostni moduli zaznajo, kdaj je mejna frekvenca za varno ustavitev dosežena in takrat aktivira varnostni izhod. Za varno ustavitev vrtečega se orodja oz. delov stroja, ki imajo enak čas ustavitve vrtenja (motor, zobniki, greda), se modul SRB-E-FWS-TS lahko uporabi tudi kot varnostni rele s časovnikom (zakasnjen varnostni izklop, varnostna funkcija STO). Ko modul doseže nastavljeni čas, se varnostni izhod aktivira.

varnostni modul SCHMERSAL serije SRB-E

Modul SRB-E-402FWS-TS omogoča tudi dvokanalni nadzor nad varnostnim stikalom z zaklepanjem, ter z ali brez zaznavanja kratkostičnih povezav. Ta modul v primeru nevarnega gibanja onemogoči odpiranje varnostnih vrat, ter z drugo varnostno funkcijo, funkcijo nadzora odpiranja vrat, zagotovi varen izklop. Dodatno, varnostni izhodi preprečujejo ponoven zagon stroja, dokler so vrata odprta.

Funkcijo delovanja varnostnega modula ter mejno frekvenco ali vrednost časovnika se izbere s pomočjo dveh rotacijskih stikal pod pokrovčkom. LED diode na modulu javljajo način delovanja in tudi vrsto in lokacijo napake, kar pohitri analizo napak in skrajša čas nedelovanja stroja.

Varnostnemu modulu lahko nastavimo mejno frekvenco za varno ustavitev med 0.5 Hz in 10 Hz ali časovnik za varno ustavitev med 0.5 s in 3000 s.

Želite izvedeti več o varnostnem modulu PROTECT SRB-E?

Želite dodatne informacije?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali izbrati optimalno rešitev.

Kako Vam lahko pomagamo?

Strinjam se s politiko:

Preberite sorodne novice

Varnostno stikalo z zaklepanjem AZM40

Varnostno stikalo z zaklepanjem Schmersal AZM40

,

Varnostno stikalo z zaklepanjem AZM40 poskrbi za visoko silo zaklepanja vaših najmanjših drsnih in tečajnih vrat, nameščenih pod različnimi koti!

varnostno stikalo z zaklepanjem AZM150

Varnostno stikalo z zaklepanjem Schmersal AZM150

,

Varnostno stikalo z zaklepanjem AZM150 za drsna in tečajna vrata lahko uporabite tudi na manjših napravah in izkoristite izredno prilagodljivost montaže.

Varnostno relejski modul SRB-E

Varnostno relejski moduli Schmersal SRB-E

,

Večnamenski varnostno relejski moduli vam omogočajo enostaven in učinkovit nadzor vseh običajnih varnostnih senzorjev in elektromehanske varnostne opreme!

Večfunkcijski varnostni modul Schmersal PROTECT SELECT

,

Večfunkcijski varnostni modul vam bo zagotovil prihranke ob načrtovanju projekta, ožičenju, programiranju oz. nastavitvah ter funkcijskem testiranju.

Varnostni Profinet I/O vmesnik Schmersal SFB

,

Varnostni Profinet I/O vmesnik Schmersal, s katerim enostavno spremljate status varnostne izhode redundantno priključenih varnostnih naprav.