GDPR Politika zasebnosti

I. VIZIJA ZASEBNOSTI

Tudi v Tipteh d.o.o. se zavedamo, da je pravica do zasebnosti ena od najpomembnejših pravic posameznika. Zato vam zagotavljamo, da z vašimi osebnimi podatki ravnamo spoštljivo, odgovorno, pazljivo in skladno z veljavnimi predpisi. Dostop do osebnih podatkov dovoljujemo le pooblaščenim zaposlenim, vendar zgolj v obsegu in z namenom, ki je nujen za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko.

II. PREDSTAVITEV UPRAVLJAVCA

TIPTEH d.o.o., zastopanje in distribucija, Ulica Ivana Roba 23, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: TIPTEH) je eno od vodilnih podjetij na področju industrijske avtomatizacije, ki uspešno deluje že več kot 20 let. Naša osrednja dejavnost sodi v dejavnost nespecializirano posredništvo pri prodaji raznovrstnih izdelkov.

Vam – cenjenim strankam ponujamo širok spekter izdelkov vodilnih svetovnih proizvajalcev opreme za avtomatizacijo, ki so nam upravičeno zaupali zastopništvo opreme. Do teh izdelkov lahko dostopate na našem prodajnem mestu v Ljubljani na naslovu Ulica Ivana Roba 23. Do izdelkov pa lahko dostopate tudi v naših podružnicah, ki smo jih v času poslovanja ustanovili na področje Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije.

Informacije o naših izdelkih lahko najdete tudi preko spleta na naslovu www.tipteh.si. Do informacije o naših izdelkih lahko dostopate s klicem na našo telefonsko številko ali s pošiljanjem elektronskega sporočila na naš elektronski naslov.

V podjetju TIPTEH so stranke izredno dragocene in zato razumemo Vašo skrb za zasebnost in bomo z Vašimi osebnimi podatki ravnali odgovorno in preudarno. Celovito spoštujemo tudi naše zaveze po zakoniti, pošteni in pregledni obdelavi osebnih podatkov.

III. NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNI TEMELJI

Podatki za namen izvajanja pogodb

TIPTEH osebne podatke strank obdeluje v okviru in za namen izvajanja pogodb o dobavi izdelkov za industrijsko avtomatizacijo. Na podlagi pogodbenega pravnega temelja se osebni podatki v potrebnem obsegu obdelujejo tudi za namen sklenitve pogodb, v fazi pogajanj, po prejemu ponudbe oz. povpraševanja posameznika. Zbiramo tudi podatke o aktivnostih, povezanih s posamezno stranko in jih obdelujemo z namenom prilagajanja ponudb in planiranja naslednjih aktivnosti.

Podatki podjetij za namen oblikovanja predstave o potencialu za našo ponudbo

TIPTEH obdeluje podatke podjetij in osebne podatke posameznikov tudi z namenom oblikovanja predstave o potencialu posameznih skupin izdelkov v naši ponudbi in z namenom načrtovanja nabora skupin izdelkov, ki jih lahko ponudimo stranki.

Osebni podatki strank za namen zagotavljanja nemotenega poslovanja podjetja

TIPTEH obdeluje osebne podatke strank, predvsem o funkciji stranke v podjetju, interesih stranke in potencialu posameznih skupin izdelkov naše ponudbe. Shranjujemo in obdelujemo tudi podatke s podrobnostmi o strani povezanih s poslovnimi obiski in klici, poslovnimi priložnostmi, projekti, nalogami zaposlenih v zvezi s stranko, prejeto elektronsko pošto, reklamacijami in podatke o marketinških kampanjami, v katere je bila vključena določena stranka. Te podatke beležimo z namenom zagotavljanja nemotenega poslovanja podjetja, vzpostavljanja enotne evidence aktivnosti povezanih s strankami in z namenom prilagajanja ponudb.

Osebni podatki prejemnikov elektronskih obvestil za namen ugotavljanja uspešnosti in optimizacije kampanj

TIPTEH obdeluje osebne podatke strank, ki so se prijavile na prejemanje elektronskih novic, o opremi za industrijsko avtomatizacijo, prilagojenih ponudb o opremi za avtomatizacijo in neposrednih elektronskih sporočil o opremi za avtomatizacijo. Za namen masovne distribucije elektronskih sporočil uporabljamo storitve ponudnika Mailchimp, ki shranjuje podatke o vašem imenu, priimku in elektronskem naslovu. Mailchimp nato na podlagi prometa preko elektronskih sporočil beleži tudi vaše podatke o IP naslovu ter podrobnosti o aktivnostih povezanih s poslanimi elektronskimi obvestili. MailChimp nam omogoča dostop do podatkov, ki jih obdelujemo z namenom ugotavljanja uspešnosti poslanih elektronskih obvestil, optimiziranja izkušnje prejemnikov elektronskih obvestil na spletni strani, optimizacije vsebine prihodnjih elektronskih obvestil ter prilagajanja ponudb strank glede na prebrane vsebini na naši strani.

Osebni podatki strank, ki na strani preko vnosne forme oddajo povpraševanje za namen evidence aktivnosti

TIPTEH obdeluje osebne podatke strank, ki so na spletni strani preko vnosne forme oddale povpraševanje. Za namen implementacije vnosnih form na spletni strani uporabljamo storitve ponudnika dodatka za WordPress – Contact Form 7. S slednjim delimo podatke, ki nam jih zaupate preko vnosne forme. V kolikor na naši spletni strani oddate povpraševanje, v kateri izrazite željo po tem, da vam pripravimo ponudbo za opremo za avtomatizacijo ali se tema nanaša na informacije o ceni, dobavljivosti ali drugi informaciji povezani z izdelavo ponudbe, bomo vaše povpraševanje smatrali kot željo po ponudbi in poslane podatke shranjevali skladno z veljavno zakonodajo. Te podatke bomo shranjevali z namenom zagotavljanja nemotenega poslovanja podjetja, vzpostavljanja enotne evidence aktivnosti strank in z namenom prilagajanja ponudb. V kolikor tema povpraševanja ni povezana s pripravo ponudbe, bomo vaše podatke shranjevali 2 meseca, z namenom zagotavljanja, da smo v celoti zadovoljili vaše zahteve in odgovorili na vaše povpraševanje.

Anonimiziranimi podatki strank za namen optimiziranja poslovnih odločitev

TIPTEH obdeluje osebne podatke za namene optimiziranja poslovnih odločitev (varstvo ekonomskih interesov TIPTEH) ter za statistične obdelave namenjene pripravi poročil poslovodstvu, pri čemer so v poročilih vselej vsebovani le anonimiziranimi podatki.

Privolitve v obdelavo osebnih podatkov strank

TIPTEH v določenih primerih zaproša svoje stranke in druge posameznike za podajo privolitev v obdelavo njihovih osebnih podatkov za ocenjevanje nekaterih osebnih vidikov v zvezi s posameznikom, zlasti za analizo interesov in vedenja tega posameznika (profiliranje) za namen izdelave in predstavitev posamezniku prilagojenih ponudb blaga in storitev vključno z obveščanjem oz. neposrednim trženjem ter za namen izvajanja trženjskih raziskav. V teh primerih obdelava osebnih podatkov poteka v okviru s posameznikovo izjavo dopuščenega obsega osebnih podatkov vse do preklica.

Osebni podatki strank na spletni strani prek piškotkov za namen optimiziranja izkušnje na strani

TIPTEH zbira osebne podatke tudi ob obisku njegove spletne strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Uporabljamo naslednje piškotke:

  • Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani

Slednji so ključni za delovanje spletne strani, saj brez njih le ta ne bo delovala, kot bi morala. Kot obiskovalec spletne strani sprejmete to vrsto piškotov s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvedete po prejemu obvestila o piškotkih.

  • Piškotki za spremljanje učinkovitosti spletne strani

Z njimi analiziramo promet na posamezni spletni strani oz. portalu, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Kot obiskovalec spletne strani sprejmete to vrsto piškotov s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvedete po prejemu obvestila o piškotkih.

Več o piškotkih lahko preberete tukaj!

IV. POSREDOVANJE PODATKOV TRETJIM OSEBAM TER POSREDOVANJE PODATKOV V TRETJE DRŽAVE

Tipteh d.o.o. lahko izključno z vašim privoljenjem in skladno z namenom obdelave, v izjemnih primerih nekatere vaše osebne podatke posreduje tretjim osebam in v tretje države – države, ki niso članice evropske unije ali evropskega gospodarskega prostora. V take izjemne primere sodijo zgolj aktivnosti, ki imajo dodano vrednost za kupca, kot so na primer uveljavljanje garancije in podobne.

V. PRAVICE POSAMEZNIKOV

S pisno ali elektronsko zahtevo, poslano na naslov: TIPTEH d.o.o., Ulica Ivana Roba 23, 1000 Ljubljana,  ali info@tipteh.si s pripisom »Uveljavljanje pravic posameznikov«, lahko zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarjate obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z Vami ter zahtevate prenos podatkov.

Dane privolitve v obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekličete s pisno ali elektronsko zahtevo, poslano na naslov: TIPTEH d.o.o., Ulica Ivana Roba 23, 1000 Ljubljana, ali pišete na info@tipteh.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če menite, da se Vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

VII. ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

TIPTEH bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica.

Osebne podatke bomo tako obdelovali do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom. V slednjih primerih TIPTEH podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.